Android Q

Bemutatkozott az Android Q

2019.05.08
Címkék:

Android Q

,

android 10


A Google konferenciáján végre részletesebben is bemutatták az új Android verzió exkluzív funkcióit.

Március közepén már megérkezett egy fejlesztői béta, de a Google most először beszélt hosszabban az új Android operációs rendszerről, az Android Q-ról, amely a Google I/O konferencián került terítékre. A keresőóriás itt megerősített néhány régebbi pletykák, de újdonságokat is bejelentett, így például azt, hogy a Q támogatni fogja az összehajtható telefonok használatát – többek között – a folyamatos képernyő móddal, ami képes gond nélkül váltani a kijelzők között, anélkül, hogy megszakítana bármilyen folyamatot.

Újdonságként jelenik meg az Élő feliratok funkció is, amely segítségével bármilyen videót azonnal felirattal láthatunk el, ehhez pedig még internetes adatforgalomra sem lesz szükség, a Q-t futtató mobilok ugyanis alapból képesek lesznek erre. Ugyanúgy, ahogy az okos válaszok és tanácsok kezelésére, ami minden üzenetküldő programnál feltűnik meg értesítés formájában. Ezeket használva nem kell külön belépni az applikációba, a javaslatok pedig még több időt spórolhatnak meg a felhasználóknak. Utóbbi nem csak az üzenetküldésnél, hanem például a Google Térkép esetében is feltűnik, például ha valaki a Messengeren elküld egy címet, akkor a megfelelő reagálásra bökve akár azonnal a Térkép megfelelő pontjára ugorhatunk, anélkül hogy bármit beírnánk hozzá. 

A Google-nél természetesen nem feledkeztek meg az 5G-ről sem, és ugyan jelen pillanatban még nincs túl sok ország, sőt túl sok telefon sem, ami képes lenne az 5G-s adatátvitelre, a Q teljes mértékben támogatni fogja a szabványt. Szintén örömre ad okot az, hogy az új Android gyárilag tartalmaz majd egy sötét témát, egy kibővített szülői felügyelet funkciót és még inkább védi a személyes adatainkat, így például csak addig engedélyezi egy applikáció számára helyzetünk megosztását, amíg az aktívan fut.

A megjelenési dátumról viszont egyelőre nem beszéltek a konferencián, azt viszont bejelentették, hogy még több mobilra érkezik a béta hamarosan, és a Pixelek után a nagy gyártól készülékeire is elérhető lesz a korai verzió.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei