LG

Az LG szerint jobb a 821 mint a 835

2017.03.10

Legalábbis ami a processzort illeti és ezt meg is magyarázzák.

A pletykák igaznak bizonyultak, a Samsung minden Snapdragon 835-öt felvásárolt a konkurencia elől. Éppen ezért döntött úgy az LG, hogy egy régebbi chipsettel adja ki az idei év egyik legjobb saját telefonját és meg is magyarázzák, miért jobb döntés. 2011-2016 nem szólt másról mint a lapkakészletek gyorsaságának emeléséről, míg 2017-től talán végre tényleg újra a stabilitásé és az optimalizálásé lesz a főszerep. Legyünk nyugodtan őszinték, a mobilos hardverek rég túlhaladták a szoftveres újításokat, ma már nincs olyan alkalmazás egy telefonon, ami kifoghatna az alatta lakozó hardveren és nem kihívás azt lekezelni. Az LG tehát úgy látja, nincs szükség további komoly fejlesztésekre, helyette az optimalizálás a lényeg. És pontosan ezzel próbálkoztak az LG G6 esetében, ahol is a Snapdragon 821 processzor a lelke mindennek. Az eddig tartott folyamatoknak köszönhetően az egyik legjobb lesz az LG G6 és a SD821 kombinációja, hiszen nemcsak a hardverhez történő optimalizáció történt meg, de a hűtést is kiválóan megoldották.

Természetesen több gyártó még mindig azon dolgozik, hogy Gigabites internet, még újabb GPU kerüljön a 2017-es csúcsmobilba, ám az LG már a felhasználói élmény szintjét emelné és szinte biztosra vehetjük, hogy jól gondolkodik. A felhasználók igen jelentős többségét ugyanis eléggé hidegen hagyja a száraz specifikáció, őket a napi használt érdekli, hogy mennyire gyors és stabil a telefon, akad-e helyenként vagy röccenés nélkül teszi a dolgát. A cég tíz százalékkal hatékonyabbnak írja le a G6-ot a konkurenciához képest. Kíváncsian várjuk, hogy válik be ez a taktika a Snapdragon 835 alapú Samsung Galaxy S8-cal szemben.

Egyelőre viszont megmaradhat az akkumulátor kérdése. Az ugyanis rendben van, hogy optimalizált az LG G6, viszont ha figyelembe vesszük, hogy 14 nanométeres technológiával készült a chipset, ezzel szemben a Galaxy S8-ban már a 10 nanométeres SD835 dolgozik, várhatóan kiegyenlítődik az optimalizáció és az újítás ereje üzemidő tekintetében, ugyanis minél kisebb nanométer, annál energiatakarékosabb a CPU.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei