Audiofilek imádják az LG V30-at

2017.09.01| LG

Az LG bemutatta az LG V30-as okostelefont, a cég csúcskategóriás V szériájának legfrissebb tagját.

Az LG V30 a V szériás készülékek erősségeire épít, teljesen új mobilos élményt és számos multimédia-funkciót kínálva a felhasználóknak. Bár a 18:9 képarányú OLED FullVision kijelző nem kevesebb, mint 6 colos, a V30 8 mm-rel rövidebb és 3 mm-rel keskenyebb az elődjénél, ami biztosabb és kényelmesebb fogást nyújt. 7,3 mm-es vékonyságával és 158 grammos súlyával a V30 a legkönnyebb okostelefon a 6 hüvelykes vagy annál nagyobb kijelzőjű telefonok kategóriájában. Az elő- és hátlapot borító edzett üveg a szélek mentén végig lekerekített, ami karcsú, kompakt hatást kölcsönöz a készüléknek.

A V30 kifejezetten karcsú és könnyű, ugyanakkor tartós használatra tervezett, ellenálló készülék. Utóbbi tulajdonságát, nagy szakítószilárdságával együtt, az úgynevezett H-Beam kialakításnak köszönheti. A tervezők ezt a modern építészetben használt technológiát követve a készülék sarkait fémkeretbe ágyazták. A telefon elő- és hátlapját a Gorilla Glass 5 típusú edzett üveg védi. A V30 teljesítette az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának 14 kategóriában végzett MIL-STD 810G Transit Drop ellenállósági tesztjét, mely egyúttal a katonai műveletekhez való alkalmasságot is garantálja.

A QHD+ (2880×1440) felbontású OLED FullVision kijelző gyors válaszidőt biztosít, minimális képi utóhatással. A V30 a gyors válaszidőt és a legújabb chipset, a Qualcomm Snapdragon 835 által nyújtott grafikát kihasználja, hiszen a telefon támogatja a Daydreamet, a Google csúcsminőségű, mobilos VR platformját. A korábbi V szériában bemutatott másodlagos képernyő kínálta kényelem most az új Always-on Display (AOD) funkcióba és a Lebegő értesítési sávba (Floating Bar) költözött.

Ha a kijelző inaktív, az AOD helyettesíti a korábbi másodlagos képernyőt azzal, hogy a kijelző feloldása nélkül biztosít azonnali elérést a Quick Tools legfontosabb alkalmazásaihoz és a zenelejátszóhoz. A külön beállítható, félig áttetsző Lebegő ablakot öt különböző applikációval szabhatjuk személyre, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásokat gyorsan elérhessük. Amikor nincs szükségünk rá, egyszerűen félrehúzzuk, így nem foglal felesleges helyet a képernyőn.

Audiofilek imádják az LG V30-at

A V30 kifejezetten karcsú és könnyű, ugyanakkor tartós használatra tervezett, ellenálló készülék. Utóbbi tulajdonságát, nagy szakítószilárdságával együtt, az úgynevezett H-Beam kialakításnak köszönheti. A tervezők ezt a modern építészetben használt technológiát követve a készülék sarkait fémkeretbe ágyazták. A telefon elő- és hátlapját a Corning vállalat legmodernebb, Gorilla Glass 5 típusú edzett üvege védi. A V30 teljesítette az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának 14 kategóriában végzett MIL-STD 810G Transit Drop ellenállósági tesztjét, mely egyúttal a katonai műveletekhez való alkalmasságot is garantálja.

Az LG V30 kettős kamerarendszerrel érkezik, amely az iparágban elsőként F1.6-os rekeszű kamerával és világosabb, élénkebb színeket produkáló üveglencsével van felszerelve. Cine Video módba állítva a felhasználók mozifilmszerű videókat készíthetnek vele, bármilyen videós tapasztalat nélkül. A V30 hátoldalán az elsődleges kamera F1.6-os rekesze több fényt enged be, ennek köszönhetően világosabb és dinamikusabb fotókat készíthetünk vele.

Audiofilek imádják az LG V30-at

A Crystal Clear üveglencsék élesebb színeket és tisztább képeket közvetítenek, mint a megszokott műanyag lencsés kamerák. A V30 így az okostelefonokban elérhető legjobb képkészítési funkciókat kínálja. A V30 kettős kamerarendszerének másodlagos lencséje egy újragondolt 13 MP-es, széles látószögű kamera, melyben 66 százalékkal csökkent a képszéli torzítás a V20 készülékhez képest.

Az LG új Cine Video módjával bárki profi videókat készíthet, amihez a Cine Effect és a Point Zoom funkciók adnak segítséget. A felhasználók mostantól egyetlen okostelefonnal is minőségi videókat forgathatnak, különböző mozis műfajokra jellemző színárnyalatokkal megspékelve. Amíg az átlagos kamerákkal csupán a képernyő közepe felé tudunk zoomolni, a piacon elsőként bemutatott LG Point Zoom olyan szoftveres algoritmusokat használ, melyek lehetővé teszik, hogy a látótérben megjelenő bármely tárgyra ráközelítsünk, a zoom csúszka segítségével. A Cine Effect tizenötféle beállításával egyedi, filmszerű képi megjelenést hozhatunk létre, akár a romantikus vígjáték, a nyári kasszasiker, a misztikum, a thriller zsánereinek vagy a klasszikus filmek stílusában.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A kamera manuális üzemmódjában a Graphy funkciói bármikor hozzáférhetők. Segítségével a fotózás szerelmesei egyszerűen készíthetnek magas minőségben fotókat csupán a téma kiválasztásával és a zárgomb megnyomásával. A kézi üzemmódban a felhasználók profi képek közül válogathatnak a Graphy honlapján vagy mobilalkalmazásában, és a V30-on egyből használhatják is a kiválasztott képek metaadatait, például a fehéregyensúlyt, záridőt, rekesz- vagy az ISO értéket.

A kettős kamerarendszer, amely egy 16 megapixeles normál látószögű és egy 13 megapixeles széles látószögű kamerából áll, kisebb, mint a V20 kameramodulja, melynek köszönhetően a V30 hátoldala szinte teljesen lapos. Az egyenletes és éles képek érdekében az elsődleges, normál látószögű kamerát optikai képstabilizátor (Optical Image Stabilization, OIS), elektronikus képstabilizátor (Electronic Image Stabilization, EIS) és egy hibrid autofókusz támogatja, amely mind a lézeres, mind pedig a fázisérzékelő autofókuszt magába foglalja.

Audiofilek imádják az LG V30-at

A V30 a méltán híres B&O PLAY mérnökeinek közreműködésével fejlesztett Hi-Fi Quad DAC technológiával érkezik.  Ez valódi akusztikus hangzással vértezi fel a készüléket, amelyhez a zenei élményt elmélyítő, finomhangolt B&O PLAY fülhallgatókat kapunk. A zenei impulzusválaszok keltette elő- és utócsengéseket a felhasználók háromféle digitális szűrővel szabályozhatják, mérsékelhetik. A hangfrekvenciákat és a decibel skálákat négy előre programozott beállítással lehet keverni és összehangolni, hogy a profi fülhallgatókra jellemző audio minőséget kaphassunk.

A V30 az első olyan okostelefon a világon, amely támogatja a MQA (Master Quality Authenticated) technológiát, mellyel a nagyfelbontású stúdióminőségű audio fájlok egy kisméretű fájlba csomagolhatók, így egyszerűen, könnyen streamelhetők. A V30 hangrögzítési rendszerét olyan mikrofonnal látták el, amely a halk pittyenéstől a mennydörgésszerű dobszólóig terjedő, minden korábbinál szélesebb hangspektrumot ölel át.   

A V30 Google asszisztense egyedi képességek egész sorát vonultatja fel. Ha azt mondjuk a készüléknek: „OK Google, romantikus Cine Video indul!”, a V30 azonnal megnyitja a romantikus film zsánerére jellemző beállítást.  Ha azt mondjuk, „OK Google, készíts egy széles látószögű szelfit!”, az app széles látószög módban nyitja meg az előlapi kamerát. Fejlett jelfeldolgozásának köszönhetően a V30 akkor is „meghallja” az OK Google parancsot, ha éppen hangos zene megy rajta. A Google asszisztens a V30 és a Google Home használata közben egy sor LG háztartási eszközzel összeköthető, így például a mosógéppel, a szárítóval, a hűtővel, a légtisztítóval vagy éppen a robotporszívóval. Elég annyit mondanunk: „OK, Google, szólj az LG-nek, hogy tiszta ruhára van szükségem!”, és máris indul a mosás.

A Game Collection promóció részeként a Beat Fever nevű zenei játékot 100 dollárnyi kedvezmény felhasználásával, ingyen tölthetik le a vásárlók a Google Play áruházból a V30-ra. Az LG V30 szeptember 21-től kapható Dél-Koreában, ezután érkezik Észak-Amerikába, Ázsiába, Európába, Afrikába és a Közel-Keletre. A 64 GB-os verzió Aurora Black, Cloud Silver, Marokkó Blue és Lavender Violet színekben érhető el, a 128 GB-os V30+ pedig csak korlátozottan, néhány piacon lesz elérhető. A termék európai bevezetése több lépcsőben történik az LG márkastratégiája és a lokális piaci igények szerint. 

 

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

2020.10.12
| Express
Egy friss hír szerint a Huawei P30 Pro tulajdonosai Harmony OS-re kell, hogy váltsanak, ha meg akarják kapni a friss funkciókat.
Érkezik a OnePlus 5T!

Érkezik a OnePlus 5T!

2017.10.24
| Geek Snipper
Állítólag valódi az a képernyőmentés, ahol hivatalosnak tűnő weboldalon fotózták le az érkező OnePlus 5T-t.
Mesterséges intelligencia az LG-től

Mesterséges intelligencia az LG-től

2018.02.21
| LG
Saját okostelefonos mesterséges intelligenciát mutat be az LG, a hangalapú vezérlés és az intelligens fotófunkciók még kényelmesebb mobilhas
Kodak microSD-k tömkelege akciós

Kodak microSD-k tömkelege akciós

2019.03.11
| (x)
A Gearbesten a ritkábban használt, de annál inkább megbízható Kodak bővítőkártyái szerezhetők meg igencsak jutányos áron.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei