Huawei Mate 20 Pro

Átverhető a Mate 20 Pro

2018.10.24

A legújabb csúcsmobil arcfelismerője simán átverhető.

Úgy tűnik, közel sem elég biztonságos a Huawei Mate 20 Pro arcfelismerője. Egy nem végleges szoftvert futtató modell esetében két hasonlóan kinéző ember gond nélkül feloldotta ugyanis a mobilt az Android Pitnél. Némi extra, hogy a Mate 20 és a Pro közötti egyik legfontosabb különbség a kamera mellett az arcfelismerő jelenléte.

Az nem újdonság, hogy a régebbi arcfelismerők átverhetők voltak több ízben akár egy fotóval is, ezek azonban 2D technológiát használtak, ma már sokkal inkább a 3D-t használják a gyártók. A Huawei is természetesen, így egy képpel nem átverhető, viszont ha valaki csak hasonlít a tulajdonosra, gond nélkül feloldhatja a telefont.

A legrosszabb az egészben, hogy az Android Pit munkatársai nem is erre utaztak, csak egyszerűen beszéltek a Huawei P20 Pro-ról ketten, az egyik tesztelőre szabott modellt azonban a másik simán feloldotta, pedig egyszerűen csak hasonlítanak egymásra, hasonló a frizura és szakállasak, de az arcvonásaik különböznek. A probléma ráadásul nem egyszeri, reprodukálható volt, törölték, majd újraregisztrálták egyikük arcát, ám a telefon továbbra is mindkettőt felismerni vélte.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei