Apple iPad Air A12 chippel, de Face ID nélkül

2019.03.19| Phone Arena

Az Apple tegnap bemutatta az új tablet szériáját, az iPad Air egy lépést előre és egyet hátra is lépett.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Bár legjobban az iPad minit várták a rajongók, amelyet ezer éve nem frissített a cég, először az Airről ejtünk pár szót. A készülék ugyanazt a 10.5 colos True Tone kijelzőt kapta mint az iPad Pro, ehhez vékony és könnyű, alig fél kg test és persze A12 Bionic SoC is jár, viszont USB C nem került a funkciók közé. Az A12 Bionic chipben egy 4 magos grafikus motor gondos­kodik a ki­emel­kedő teljesítményről az AR-élményekhez, a 3D-s játékok valósághű effektjeihez és az alkal­mazások lenyűgöző grafikájához.

Apple iPad Air A12 chippel, de Face ID nélkül

Jelenleg az alábbi árazással találkozhatnak az iPadre vágyók:

  • iPad (2018): 330 dollártól
  • ÚJ!iPad Mini (2019): 400 dollártól
  • ÚJ!iPad Air (2019): 500 dollártól
  • iPad Pro (2018) 11": 800 dollártól
  • iPad Pro (2018) 12.9": 1,000 dollártól

Az új iPad Air 2019 és az iPad mini egyaránt csak Touch ID ujjlenyomat-olvasót kapott, a Face ID eltűnt, mindkét modell támogatja az Apple Pencilt, viszont meglepő módon csak az első generációst, a második újdonságait (mágneses rögzítés, vezeték nélküli töltés) nem tudja lekezelni sajnos.

Apple iPad Air A12 chippel, de Face ID nélkül

Az új iPad Air támogatja a Smart Keyboardot a gyorsabb gépelés érdekében, emellett a majdnem legújabb Apple A12 Bionic chip került bele Neural Engine-nel, 6.1 mm vékony mindössze, az akkumulátor pedig 10 óra készenlétet ígér egyetlen feltöltéssel. Az új iPad Air space grey, ezüst és arany színekben választható. Az iPad Proval összehasonlítva hiányzik belőle a ProMotion (120Hz-es képernyőfrissítés), a négy hangszóró, a Face ID és az A12X processzor.

Apple iPad Air A12 chippel, de Face ID nélkül

Emellett az újdonság csak 8 megapixeles, f/2.4-es kamerát kapott, szemben a Pro 12 megapixel felbontású, f/1.8-as szenzorával és a Smart HDR funkciót sem tudja. Az iPad Air 2019 full HD videók rögzítésére képes a 4K felbontás helyett. A szelfi kamera bár nem változott, ugyanaz a 7 megapixel felbontású Facetime optika került az új iPad Airbe és a Proba is, utóbbi támogatja a portré módot és a Portrait Lighting, valamint Animojikat, erről le kell mondani az Air 2019 esetében.

Apple iPad Air A12 chippel, de Face ID nélkül

Ezzel szemben a jóval olcsóbb iPadhez képest nagyobb és True Tone-képes kijelzőt, vékonyabb és könnyebb készülékházat, erősebb processzort (A10 vs A12) és Smart Keyboard támogatást biztosít az Apple iPad Air 2019. Hazánkban a 64 gigabájtos modell 195 ezer forintba kerül Wi-Fi-képesen, a mobilnetes verzióért 240 ezer forintot kérnek el, míg a 256 gigabájtos modell 243, illetve 289 ezer forintot kóstál.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei