Apple

Apple Music a böngésződben

2019.09.09

Az Apple Music ugrásszerűen növeli előfizetőinek számát, így próbálja utolérni a Spotify közönségét.

Az Apple legújabb lépése a zenei dominancia megszerzése felé a platformok közötti támogatásról szól, ennek fényében új webes felületet nyitott, amely lehetővé teszi az összes zene és rádióállomás streamingjét. A felület egyelőre béta, ám mindenki számára ismerős les, aki az Apple Music alkalmazást használta már Windows vagy Mac rendszeren. A lépésnek köszönhetően a szolgáltatás elérhető Chrome OS-en és böngészőn vagy Linux rendszeren is anélkül, hogy dedikált alkalmazásra lenne szükség, ez pedig vonzó lehet az oktatás vagy a vállalati felhasználók számára, hiszen ez utóbbiak számára gyakran nem telepíthető semmilyen „saját” felhasználási program. Akár androidos böngészőben is működik a zenehallgatás.

Ahhoz képest, hogy a felület béta, kevés hibába futhatunk bele. A webes Apple Music hozzáférést biztosít a lejátszási listákhoz, a teljes zenei könyvtárhoz, ajánlásokhoz és a friss albumok zeneszámaihoz is. Sajnos kimaradt viszont a Beats 1 rádió, az intelligens lejátszási lista és a lehetőség az Apple Musicra való regisztrálásra. Ezek a jövőben feltehetően javításra kerülnek.

A Spotify egyelőre továbbra is vezet az Apple Music előtt méretes piaci részesedéssel, ám utóbbi valóban gyorsabb havi növekedési ütemet mutat. Ez az újabb lépés, valamint a Chromecast támogatás hozzáadása jelzi az Apple azon szándékát, hogy uralja a zenei streaming környezetet. A Spotify egyébként augusztusban tette elérhetővé a böngészőn belüli lejátszást. Ti használtok Apple Music-ot? Kipróbáltátok az új felületet? Hogy tetszik?

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei