Nokia 8

A Nokia 8 kijelzője hatalmas csalódás

2017.10.31

Nem teljesen érthető, hogyan tudta így elrontani a Nokia 8 megjelenítőjét a gyártó.

A HMD Global újdonsága, a jelenleg a legjobb Nokia mobilnak számító Nokia 8 felsőkategóriás tudással érkezett, Snapdragon 835 processzor, 5.3 colos IPS LCD megjelenítő, QHD felbontás, 554ppi pixelsűrűség jellemzi. Ennek ellenére a megjelenítő katasztrófa lett, a színhőmérséklet köszönőviszonyban sincs a valósággal. A Phone Arena duplán is letesztelte, hogy jól látja-e, amit lát és bizony igen. Az alábbi képen fent látszik a Nokia 8 szürke színskálája, alatta pedig az, ahogyan ki kellene nézzen valójában.

Itt pedig a Nokia 8 kékes kijelzőjét tekinthetjük meg a Samsung Galaxy Note 8 és az Apple iPhone 8 Plus – egyébként OLED – megjelenítői mellett. A különbség így igazán drasztikus. A benchmark teszteken az is kiderült, hogy a szabványos értékhez, az emberi szemnek a legjobbnak mondható és legtermészetesebb, 6500 Kelvinhez képest a Nokia 8 méretes eltérést mutat, 8515 Kelvin értékű, emiatt a gyatra jelzőt kapta. A 6500 feletti értékek esetében lesz kékes a végeredmény – lásd az autóknál a gagyi, rosszul választott, utólagos xenon izzókat messziről –, míg az ez alatti értékeknél sárgás vagy pirosas fényű lesz a fényforrás.

Alapvetően nem is lenne nagy baj azzal, hogy gyárilag problémás a szín kalibráció, a történelem során találkozhattunk már ezzel a gonddal, viszont az baj, hogy a Nokia 8 beállításai között nem ad lehetőséget a kijelző fehéregyensúlyának személyre szabására, holott a konkurensek ezt mind lehetővé teszik.

Az egyik rossz-kijelző elmélet megoldása szerint a Nokia 8 esetében a gyártó feláldozta a színek pontosságát annak érdekében, hogy jobb fényerőt érjen el, ugyanis több mint 700nit fényerővel rendelkezik így a készülék, amely az egyik legmagasabb, amit telefonban eddig mértek. Ez azonban csak erős napsütésben, kültéren érdekes, beltérben egyetlen, mostanában készült telefonnal sem lehet gond fényerő tekintetében.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

3 évvel ezelőtt látogatóink 23 százaléka egyáltalán nem használta internetezésre a telefonját. Nézzük meg mi a helyzet jelenleg. Ön internetezik a mobilján?


Igen, napi rendszerességgel
Igen, heti rendszerességgel
Igen, néha
NemKorábbi szavazások eredményei