A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

2017.07.12| Phone Arena

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy nem támogatja többé a Windows Phone rendszert.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A frissen kapott hír egészen pontosan a Windows Phone 8.1 rendszerre vonatkozik, amely három éve, 2014 áprilisában jelent meg és gyakorlatilag máris véget ért. Mostantól nem érkezik több hivatalos frissítés az ilyen OS-t vagy régebbi változatot futtató telefonokra (ezekre már régóta nem), valamint technikai segítséget sem nyújtanak hozzá. A Windows 10 Mobile OS egyelőre élvezi a Microsoft támogatását, ám figyelembe véve, hogy alig van már ilyen rendszerrel telefon, ez sem lesz sokáig fenntartható.

Az előd, a Windows Phone 7 még 2010-ben jelent meg, ez volt a Microsoft válasza az iPhone iOS-ére és a Google Android rendszerére. A csempés kialakítású OS és a főképernyő messziről felismerhető volt, ám valahogy mégsem tört be olyan mértékben a köztudatba mint a másik két konkurens, ennek oka lehet az is, hogy számos, egyébként alapvetőnek számító funkció hiányzott belőle, például a bejelentéskor nem tudta a másol-beilleszt lehetőséget. Az is nehezítette a dolgot, hogy az igazán csúcskategóriás WP modellek horror áron voltak kaphatók, így a legtöbben az olcsó készülékekkel azonosították a rendszert (hiszen a Microsoft Lumia 520 széria sikere vitathatlan). Ezután érkezett a Windows Phone 8, amely hatalmas ugrás volt minőségben, ám sok WP7-es telefont egyszerűen a hardver gyengesége miatt nem lehetett frissíteni rá, így felhasználók milliói maradtak újítás nélkül.

A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

A Windows Phone mára alig található meg néhány készüléken, a régebbi OS-t futtatók pedig egyre inkább elvesztik az egyes szolgáltatások támogatását, így például most már az Office nem lesz támogatott WP8-on, a WP7-re pedig már régóta nincs Waze támogatás vagy Facebook Messenger (és a Facebook is hamarosan elérhetetlen lesz nekik). A Microsoft sokkal inkább az asztali élményekre és a programok fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, így lassan tényleg búcsút mondhatunk a Windows Phone rendszernek.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei