huawei

A Google elvette a Huawei Android licencét

2019.05.20
Címkék:

huawei

,

trump

,


Az amerikai tiltólista miatt óriási gyomrost kapott a Huawei - nincs Play Store, térkép és frissítések

Trump rendelete után amerikai tiltólistára került a Huawei, ami igazán csak azért lehet fájó az elmúlt évben brutális növekedést produkáló vállalatnak, mert kiderült, hogy a kínai gyártót mostantól a Google is szankcionálni fogja. A Reuters információ szerint a keresőóriás vasárnap éjjel egyelőre zárt körben közölte, hogy a Huawei mostantól elvesztette a jogot az új Android verziók megszerzésére, és az olyan alkalmazások használatára, mint a Google Play Store, a Gmail, a Térkép és a Google naptár.

Igaz, kiskapuként megmaradt számukra a nyílt forráskódú Android elérése, a Google azonban nem nyújt neki támogatást sem a fejlesztések, sem a hibakeresés során, sőt nem küldi el az új Androidos rendszerfrissítéseket sem.

A Huawei egyelőre nem reagált a fejleményekre, ahogy az sem egyértelmű, mihez akar kezdeni a Google tiltása után. Kínán kívül ugyanis óriási károkat okozhat a cégnek, ha csak késve, vagy egyáltalán nem adják ki a frissítéseket, ahogy a Google Play hiányát is nehéz lenne megmagyarázni a vásárlóknak. Érdekesség, hogy korábban már felmerült, a kínai óriás saját operációs rendszer fejlesztésébe fogott bele, noha a végeredmény nagyon is kétséges, hisz korábban a Samsung is elbukta a saját fejlesztésű Bada rendszerét.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei