10.5, 12.9 col: itt vannak az új iPad-ek

2017.06.07| Phone Arena

Az Apple hétfő este bemutatta a két legújabb iPad készüléket, a 10.5 és a 12.9 colos Apple iPad Prot.

Ahogy az várható volt, a WWDC-n az iOS 11 mellett megjelentek az új tabletek is, amelyek a Pro szériát bővítik. A 12.9 colos modell az eredeti iPad Pro frissítése, míg a 10.5 colos a 9.7 verziót váltja fel. A korábbi pletykák ellenére a különálló TouchID továbbra is megtalálható teljes nagyságában, a dizájn maradt a megszokott. Amiben azonban más a két újdonság mint az elődei voltak, az például a kijelző. Az Apple szerint ugyanis ezek a jelenlegi legfejlettebb megjelenítők a világon. 600 nit fényerő és széles színskála jellemzi őket, így akár HDR tartalom is gond nélkül megjeleníthető rajta, míg az alacsony reflektivitás is a képminőséget javítja. A legnagyobb dobás azonban a frissen megjelent ProMotion, ez nem tesz mást mint a frissítést 120 Hz-re állítja, de igény szerint alacsonyabb érték is beállítható. A kijelzők természetesen jobban dolgoznak együtt az Apple Pencillel, a késleltetés már csak 20 ms. Az új funkciók az iOS 11-gyel együtt érhetők el.

10.5, 12.9 col: itt vannak az új iPad-ek

Az új iPadekbe a legfrissebb A10X Fusion, hatmagos (2*3 mag)  chipset került, ez akár harminc százalékkal jobb teljesítményt is nyújthat mint a korábbi széria. Ezzel együtt a grafikus teljesítmény is javításra került, negyven százalékkal jobbat ígérnek. Kamerában is jobbak az új tabletek, ugyanazt a hardvert kapták mint az Apple iPhone 7 (sajnos nem a 7 Plus), tehát pontosan ugyanazok a funkciók is érhetők el bennük. Az Apple ugyanúgy tíz órányi folyamatos használatot ígér egyetlen feltöltéssel, ahogy a korábbi generációs iPad Pro modellek esetében. Nagy változás azonban a tárhely módosítása, hiszen most már a legkisebb is 64 gigabájtos lesz, ezen kívül választható lesz 256 vagy 512 gigabájtos tárhellyel ellátott tablet is!

10.5, 12.9 col: itt vannak az új iPad-ek

Az új iPad Pro-kat az Apple egyelőre iOS 10-zel szállítja, de a megjelenéskor rögtön elérhető lesz rájuk az iOS 11 frissítés természetesen. Ez azért is jó hír, hogy mert számos új funkciót ez a verzió tartalmaz majd, tehát update után okosabb lesz a tablet. Ezek között megtalálható lesz a régóta várt osztott képernyős multitasking, valamint a drag-and-drop funkció az alkalmazások között és az alkalmazásváltó is emlékezni fog a nyitott alkalmazáspárosításokra. A legfontosabb azonban mégis talán a személyre szabható tálca lesz, ez szintén egy évek óta várt lehetőség.

10.5, 12.9 col: itt vannak az új iPad-ek

A friss iPad Pro modellek már előrendelhetők, a szállítások jövő héten kezdődnek. A 10.5 colos verzió a tengerentúlon 649 dollárt kóstál, míg a nagyobbért 799 dollárt kérnek el. Természetesen itt is mindkét tablet választható csak Wi-Fi-s vagy mobilinternet elérésére is képes megoldással, ez utóbbi esetben 779 és 929 dolláros árral kell számolni. A Pro tabletekhez megjelent pár új kiegészítő, ilyen az USB C-ről Lightning-re átalakító kábel, SD kártyaolvasó és USB-s kamera adapter is. A teljes méretű smart billentyűzet később jelenik meg, ahogy a Leather Sleeve tok is. Nálunk a 9.7 colos modellért 246/283/357 ezer forintot kérnek el, míg a nagyobbért 295/332/406 ezer forintot kérnek el a hivatalos Apple márkaboltokban. 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei