1.5 milliárd 5G előfizető lehet hat év múlva

2018.11.28| Ericsson

A becslések szerint az 5G előfizetők száma 2024-ben eléri az 1,5 milliárdot.

  • Az előrejelzések szerint az 5G szolgáltatás a világ népességének több mint 40 százalékát fedi le a 2024. év végére.
  • A mobil IoT (Internet of Things/Dolgok Internete) kapcsolatok várhatóan hat éven belül meghaladják a 4 milliárdot
  • A mobil adatforgalom növekedése a 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest 79 százalék volt
  • Az 5G várhatóan több mint 40 százalékos globális lefedettséget ér el a népesség körében és 1,5 milliárdra nő a fejlett mobil szélessávú előfizetések száma 2024 végére. Ezáltal az 5G a globális bevezetésre szánt mobil technológia leggyorsabban terjedő generációjává válik az Ericsson Mobilitási Jelentésének legújabb kiadása szerint. Az 5G bevezetésének fő mozgatórugói között említhető a megnövekedett hálózati kapacitás, a gigabájtonkénti költség csökkenése és az új használati esetek követelményei.

    Az 5G technológia átvételében várhatón Észak-Amerika és Északkelet-Ázsia fog az élen járni. Észak-Amerikában az 5G előfizetések az előrejelzés szerint 2024 végére a mobil előfizetések 55 százalékát adják. Északkelet-Ázsiában ez a szám várhatóan meghaladja a 43 százalékot. Nyugat-Európában az 5G előfizetések az előrejelzés szerint 2024 végére a mobil előfizetések mintegy 30 százalékát adják a régióban.

    Világszerte az NB-IoT (NarrowBand/keskenysávú IoT, )és Cat-M1 (Category M1) technológiák átvétele áll a mobil IoT kapcsolatok számának növekedése mögött. A 2024-re előrejelzett 4,1 milliárd celluláris IoT kapcsolatból Északkelet-Ázsia várhatóan 2,7 milliárddal részesedik: ez a számadat jól tükrözi a mobil IoT piac ambiciózus jellegét és méretét ebben a régióban. A használati esetek széles köréből fakadó változatos és folyton alakuló követelmények arra késztetik a szolgáltatókat, hogy az NB-IoT és a Cat-M1 technológiát egyaránt bevezessék a piacaikon.

    1.5 milliárd 5G előfizető lehet hat év múlva

    A mobil adatforgalom 2017 harmadik negyedéve és 2018 harmadik negyedéve között 79 százalékkal nőtt – Kína a növekedés motorja

    A mobil adatforgalom 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest közel 79 százalékkal nőtt, amely a legmagasabb növekedési adat 2013 óta. Az okostelefononkénti megnövekedett adatforgalom Északkelet-Ázsiában – főleg Kínában – a globális mutatót jelentősen felfelé módosította. A 2017 vége és 2018 vége között elért körülbelül 140 százalékos okostelefononkénti forgalomnövekedésnek köszönhetően a régió 7,3 gigabájtos havi adatforgalommal a második legmagasabb okostelefononkénti adatforgalmat produkálja. Ez nagyságrendben havonta 10 óra HD videó online nézésének felel meg.

    További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

    Továbbra is Észak-Amerika vezet az okostelefononkénti adatforgalom szempontjából, amely az év végére a várakozások szerint eléri a havi 8,6 gigabájtot: ez havonta 12 órányi HD videó stream megnézésének felel meg. 2018 és 2024 között a teljes mobil adatforgalom várhatóan ötszörösére nő, az 5G hálózatok pedig az előrejelzések szerint az időszak végére a mobil adatforgalom 25 százalékát tudhatják magukénak.

    Fredrik Jejdling, ügyvezető alelnök és a hálózatokkal foglalkozó üzleti terület vezetője így nyilatkozott: „Ahogy az 5G megjelenik a piacon, lefedettségének kiépülése és a technológia átvétele az előfizetések szempontjából az előrejelzések szerint gyorsabb lesz, mint az előző generációké. Ugyanakkor a mobil IoT erős növekedése is folytatódik. Olyan mélyreható változásokat élünk meg, amelyek nem csak a fogyasztói piacra lesznek hatással, hanem számos iparágra is.”

    A Mobilitási jelentésben cikkek olvashatók a helyhez kötött vezetéknélküli hozzáférésről (fix wireless access) és annak realizálásáról, a megabites szintről gigabájtos értékekre növekedett video streamingről, valamint az okos vezetéknélküli gyártás piacának fejlesztéséről.

     

     

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei