Wiki

Hogyan állíthatom vissza a telefonom gyári beállításait?

Általános tanácsok és platformleírások a gyári adatok visszaállításáról.

Amennyiben valamilyen okból szükségessé válik, hogy visszaállítsuk a mobil eredeti, gyári beállításait, platformtól függetlenül nagyon fontos, hogy először töltsük fel teljesen az akkumulátort. A telepítés alatt ugyanis, ha lemerül az akku, akkor minimum újra kell kezdeni az egész procedúrát, rosszabb esetben viszont akár a szervizben is kiköthet a mobilunk. A visszaállítás alatt érdemes a számítógépet is békén hagyni, hiszen egy nem várt fagyás vagy újraindulás hasonlóan veszélyes lehet a készülékre.

IPhone esetében a gyári beállítások visszaállítását az iTunes segítségével kezdhetjük meg. Mielőtt elindítanánk, jó ha tudjuk, hogy a folyamat mindent töröl a telefonról, ezért először érdemes biztonsági mentést készíteni a névjegyekről, beállításokról és átmásolni a számítógépre a fontos videókat, képeket, zenéket is (iOS7 esetén pedig le kell tiltani az aktiválási zárat). Ezt követően az iPhone-t a számítógéphez csatlakoztatva, majd az iTunest elindítva az Összegzés menüpontban található visszaállítással kezdhető meg a telepítés, amely után a gyári adatok és a legfrissebb iOS operációs rendszer kerül fel a mobilra.

Az Androidos készülékeknél a gyári visszaállítás márkafüggő, általánosságban azonban el lehet mondani, hogy a telefont a számítógéphez csatlakoztatva, az adott márka segédprogramjából, illetve újabb verziójú Android esetén a menüből (Gyári beállítások/Visszaállítás/Biztonsági mentés és visszaállítás stb.) is el lehet indítani a folyamatot. A telepítés során minden egyéni beállítás és adat törlésre kerül, ezért érdemes előtte biztonsági mentést készíteni róluk. Az SD kártya tartalmát elviekben nem érinti a folyamat, de a biztonság kedvéért a visszaállítás idejére ki is lehet venni a telefonból. A telepítés végén a készülék gyári adatai és az elérhető legfrissebb operációs rendszer kerül fel a készülékre.

Windows Phone 8 operációs rendszer esetén a gyári adatok visszaállításához nincs szükség arra, hogy csatlakoztassuk a mobilt a számítógéphez. A készülék menüjében a Beállítások-Névjegy ponton belül a „Telefon alaphelyzetbe állítása” elemet kell választani, majd a megerősítések után elkezdődik a telepítés. Az alaphelyzetbe állítás minden személyes adatot és beállítást töröl a mobilról, ezért a folyamat megkezdése előtt ajánlott biztonsági mentést készíteni a fontos adatokról.

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei