Wiki

Hogyan állíthatom vissza a telefonom gyári beállításait?

Általános tanácsok és platformleírások a gyári adatok visszaállításáról.

Amennyiben valamilyen okból szükségessé válik, hogy visszaállítsuk a mobil eredeti, gyári beállításait, platformtól függetlenül nagyon fontos, hogy először töltsük fel teljesen az akkumulátort. A telepítés alatt ugyanis, ha lemerül az akku, akkor minimum újra kell kezdeni az egész procedúrát, rosszabb esetben viszont akár a szervizben is kiköthet a mobilunk. A visszaállítás alatt érdemes a számítógépet is békén hagyni, hiszen egy nem várt fagyás vagy újraindulás hasonlóan veszélyes lehet a készülékre.

IPhone esetében a gyári beállítások visszaállítását az iTunes segítségével kezdhetjük meg. Mielőtt elindítanánk, jó ha tudjuk, hogy a folyamat mindent töröl a telefonról, ezért először érdemes biztonsági mentést készíteni a névjegyekről, beállításokról és átmásolni a számítógépre a fontos videókat, képeket, zenéket is (iOS7 esetén pedig le kell tiltani az aktiválási zárat). Ezt követően az iPhone-t a számítógéphez csatlakoztatva, majd az iTunest elindítva az Összegzés menüpontban található visszaállítással kezdhető meg a telepítés, amely után a gyári adatok és a legfrissebb iOS operációs rendszer kerül fel a mobilra.

Az Androidos készülékeknél a gyári visszaállítás márkafüggő, általánosságban azonban el lehet mondani, hogy a telefont a számítógéphez csatlakoztatva, az adott márka segédprogramjából, illetve újabb verziójú Android esetén a menüből (Gyári beállítások/Visszaállítás/Biztonsági mentés és visszaállítás stb.) is el lehet indítani a folyamatot. A telepítés során minden egyéni beállítás és adat törlésre kerül, ezért érdemes előtte biztonsági mentést készíteni róluk. Az SD kártya tartalmát elviekben nem érinti a folyamat, de a biztonság kedvéért a visszaállítás idejére ki is lehet venni a telefonból. A telepítés végén a készülék gyári adatai és az elérhető legfrissebb operációs rendszer kerül fel a készülékre.

Windows Phone 8 operációs rendszer esetén a gyári adatok visszaállításához nincs szükség arra, hogy csatlakoztassuk a mobilt a számítógéphez. A készülék menüjében a Beállítások-Névjegy ponton belül a „Telefon alaphelyzetbe állítása” elemet kell választani, majd a megerősítések után elkezdődik a telepítés. Az alaphelyzetbe állítás minden személyes adatot és beállítást töröl a mobilról, ezért a folyamat megkezdése előtt ajánlott biztonsági mentést készíteni a fontos adatokról.

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei