iOS 10: tíz új funkcióval

2016.06.14 | GSM Arena
Címkék:

WWDC 2016

,

iOS

,

iOS 10

,

iPhone 7


Az Apple tegnap a WWDC 2016-on bejelentette az iOS 10 operációs rendszert, amely tíz új funkciót hoz. Egyértelműen ez az Apple mobil operációs rendszerének eddigi legkomolyabb frissítése.

1. Egyrészt újraírták a záróképernyőt, ennek köszönhetően a telefon felvételekor automatikusan feléled a megjelenítő, valamint megjelenik a kamera egy balra húzásnál, míg jobb oldara a widgetek kerültek. Érdekes, hogy míg az Androidon éppen kinyírják a widgeteket ezen a felületen, az Apple most hozza vissza.

Az értesítési felületet is újraírták, immár buborékos rendszerben mutatja a rendszer őket és a widgeteket is. A Control Center két részből áll, az egyik a toggle ikonokat takarja, a másik pedig a zenei kezelőgombokat, szintén buborékos dizájnnal. Van még egy harmadik fül is itt, ha valaki használja a Home alkalmazást, itt férhetnek hozzá a felhasználók az otthoni kiegészítőkhöz.

Az Apple fejlesztői ahova csak lehetett, mindenhol elérhetővé tették a 3D Touch funkciót, így még okosabb és jobban kezelhető lett az iOS.

2. Siri is új funkciókat kapott, így például a fejlesztők számára megnyitották, valamint küldhetők üzenetek nem Apple üzenetküldővel is, valamint rendelhető Uber taxi és kerestethetünk vele fotókat még külső alkalmazásokban is.

3. A QuickType billentyűzetet Siri intelligenciájával vértezték fel, így előre tudhatja a választ vagy hogy mit szeretne beírni a felhasználó. El tudja olvasni az üzeneteket és javasolhatja események szerkesztését, a helyadat megosztását vagy éppen emlékezhet címekre is. A legjobb azonban a többnyelvű gépelés lehetősége.

4. A képek alkalmazásba került pár trükk, amelyek ismerősek lehetnek, hiszen ezek az Android rendszeren már évek óta elérhetők. Így például a program meg tudja mutatni a készített képeket a térképen és akár a képeken szereplő arcok szerint is sorrendbe állíthatók.

5. A térképet rétegekkel okosították fel, így okosabb segítséget nyújthat a felhasználóknak. Emellett a Maps az új, intelligens funkciójának köszönhetően egész nap segítségünkre lehet, hogy egy-egy új célpont esetén megmutatja a leggyorsabb utat, elkerüli a forgalmi dugót, valamint akár foglalni is lehet segítségével. A CarPlayben is jobban használható a Maps a turn-by-turn navigációnak köszönhetően.

6. Az Apple Music is új kezelőfelületet kapott, mellyel egyszerűbb a zenék között keresni, valamint a rendszerezés is könnyebb.

7. Ugyanez igaz a Hírekre is, teljesen átírt kezelőfelületet kapott, emellett támogatja az előfizetéseket, így akár ingyenes és fizetős tartalomhoz is hozzá lehet férni egyetlen helyen.

8. A Home app a Home Kittel gazdagodott, így gyakorlatilag szinte bármit lehet irányítani segítségével otthon. Támogatja a népszerű okoskütyüket, legyen szó lámpáról, izzóról, ajtóról, zárról, kameráról, légkondiról, csengőről. A Home appba is került 3D Touch lehetőség.

9. A Telefon alkalmazásba is kerültek új funkciók, így például bármilyen külső fél által fejlesztett VoIP app – Skype, Viber, stb. – ugyanazt a tárcsázót használja mint a gyári, ezzel együtt teljes képernyős hívást és nagy fogadó gombot is kap. A telefonkönyvben igény szerint kiválasztható, hogy melyik telefonszámhoz melyik alkalmazás legyen az alapértelmezett.

10. Az Üzenetekbe bekerült a GIF-ek támogatása, valamint a videók lejátszási lehetősége, így már minden multimédiás tartalom magában az Üzenetekben játszható le. Az emojik háromszor nagyobbak lesznek és bizonyos szavak automatikusan helyettesítők emojikkal. A buborék dizájn és effekt az üzenetekben is megjelenik. További jó hír, hogy immár akár kézzel is írhatunk üzenetet a telefon vagy tablet kijelzőjére a Digital Touch-nak köszönhetően.Az iOS 10 a fentieken kívül továbbfejlesztett személyes adatok védelmével felvértezett, ugyanis end-to-end titkosítás, minden keresés és javaslat kizárólag a készüléken érhető el, semmi nem kerül az Apple szervereire vagy a felhőbe, nincs felhasználó profilozás. Az iOS 10 elérhető lesz az Apple iPhone 5-re, az Apple iPad 4-re, valamint az Apple iPad mini 2 és az iPod Touch 6 modellekre és minden ezektől újabb készülékre. A nyílt béta júliusban kerül a fejlesztőkhöz.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei