Végre itt az előrelépés akkumulátor ügyben?

2016.12.08| Huawei

A Huawei bejelentette a világ első grafénnel továbbfejlesztett lítium-ionos akkumulátorát. Az új készülékek élettartama megduplázódik és magas hőmérsékleten is működőképesek.

A Huawei jelentős áttörést jelentett be az akkumulátorokkal kapcsolatos kutatásában: a világ első grafén segítségével létrehozott lítium-ionos akkumulátorát, amely kétszer olyan hosszú élettartammal bír, mint a hagyományos lítium-ionos energiaforrások. Az új megoldás emellett 60°C hőmérsékletű környezetben is működik, amely 10°C-al haladja meg az akkumulátorok jelenlegi tűréshatárát. A bejelentést a Huawei Központi Kutatóintézete alá tartozó szervezet, a Watt Laboratórium tette a Japánban idén 57. alkalommal megrendezett Battery Symposiumon.

A rendezvényen a Watt Laboratórium vezető kutatója, Dr. Yangxing Li elmondta, hogy három technológiának köszönhető a grafén segítségével fejlesztett lítium-ionos akkumulátorok terén elért áttörés. Egyrészt egy speciális adalékanyagnak, amely megakadályozza az elektrolitok magas hőmérsékleten történő bomlását. Másrészt katódként módosított nagy kristályú NMC anyagokat használnak, amely a katódpor hőstabilitását növeli. Harmadrészt pedig a grafén a lítium-ionos akkumulátor hatékonyabb hűlését teszi lehetővé.

Végre itt az előrelépés akkumulátor ügyben?

„Magas hőmérsékletű környezetben végeztünk teszteket, amelyek kimutatták, hogy azonos működési paraméterek mellett a grafén segítségével továbbfejlesztett lítium-ionos akkumulátor 5°C-kal alacsonyabb hőmérsékletű, mint a hagyományos lítium-ionos energiaforrások” – hangsúlyozta Dr. Li. A szakember hozzátette, hogy 60°C-os környezetben kétezer feltöltés után a grafénnal továbbfejlesztett lítium-ionos akkumulátorok kapacitásának 70 százaléka megmarad. Kétszáz napon keresztül 60°C-os környezetben tárolva az akkumulátor kapacitásának csupán kevesebb, mint 13 százaléka vész el.

A Huawei kutatási eredményei nagy jelentőséggel bírnak a kommunikációs bázisállomások tároló rendszereinek esetében: az olyan régiókban, ahol magas a hőmérséklet, a szabadtéri bázisállomásokat működtető akkumulátorok életideje akár négy évnél is többre emelkedhet. Ezek az akkumulátorok magas hőmérsékleten is biztosítják az elektromos járművek nagy teljesítményét az egyes feltöltésekkel, valamint a drónok biztonságos működését is biztosítják, amelyek gyakran termelnek nagy mennyiségű hőt.

Végre itt az előrelépés akkumulátor ügyben?

A tavalyi, 56. alkalommal megrendezett Battery Symposiumon a Huawei Watt Laboratóriuma bemutatta gyorstöltő technológiáját, amely egy 3000mAh-s akkumulátort mindössze 5 perc alatt 48 százalékra tud feltölteni. Dr. Li szerint a Huawei hamarosan egy rendkívül gyors töltést kínáló készüléket fog bejelenteni.



További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei