Végre: itt a Samsung Galaxy Note 7

2016.08.03| Phone Arena

A Samsung tegnap délután hivatalosan is bemutatta a Note 7-et írisz szkennerrel, vízálló burkolattal és 64 gigabájtos tárhellyel.

A Samsung Galaxy Note szériája immár öt éve létezik és névben ugrották a hatost, hogy idõben passzoljon a Galaxy S7 szériával. A Note 7 ránézésre rendkívül hajaz a Samsung Galaxy S7 edge-re. 5.7 colos, QHD felbontású, Super AMOLED kijelzõvel, a világon elsõként Gorilla Glass 5-tel elsõ osztályú megjelenítést biztosít, valamint a már ismert dual-edge hajlítást kapta elöl és hátul is mint az S7 edge, és nem maradt ki az Always On Display funkciója sem. Akár a testvérmodell, a Note 7 burkolata is teljesíti az IP68 szabványt, így bizonyos mértékig víz- és porálló.

A Note 7 elérhetõ Blue Coral, Black Onyx, Silver Titanium és Gold Platinum színekben, régiónként háromféle szín lesz választható. A kijelzõre visszatérve: támogatást élvez a HDR10 szabvány, így a telefonon látható tartalom még jobb minõségben, jobb kontraszttal, gazdagabb színekben tehetõ ki kompatibilis tévére. És ha valakiben még felmerült a kérdés, a válasz: nem, a Note 7 nem lesz kapható „egyenes” kijelzõvel, csak dual edge megoldással.

Igen érdekes újítás még az S Pen frissítése. Ugyanúgy vízálló az a rész is, ahogy a telefon többi része, azonban a nyomásérzékenységet javították, gyorsabban reagál írásra vagy rajzolásra, valamint a rajta található gombot is ergonómiailag jobb helyre tették a fejlesztõk, hogy kényelmesebb legyen, ezt fõként a nagyobb méretû ujjal megáldott emberek élvezik majd. A szoftveres oldalon is történtek érdemi változások. Az Air Command két új lehetõséggel bõvült, ez a nagyítás, akár háromszáz százalékig és a fordítás.

Ami igaz, az igaz, az írisz szkenner az egyik legérdekesebb új funkció a Note 7-ben, valamint már csak azért is, mert eddig telefonban nem láthattunk ilyen megoldást. A biometrikus azonosítás mûködéséhez szükség volt egy másodlagos elõlapi kamerára, valamint számos infravörös megvilágításra, hogy sötétben is mûködjön. A Samsung ígérete szerint az írisz olvasó a másodperc törtrésze alatt mûködik és a szkenner elég okos ahhoz is, hogy szemüvegben is felismerje a valódi tulajdonost, valamint még a nagyfelbontású fotókkal sem lehet átverni. Természetesen az írisz szkenner mellett megmaradtak a szokásos biztonsági részek, úgymint a minta, a PIN kód, az ujjlenyomat-olvasó. A biztonságnál maradva meg kell említeni, hogy újdonságként megjelent a Secure Folder funkció, ebbe a lezárható mappába húzható minden titkosítani kívánt fájl és alkalmazás és csak ismételt autentikáció után érhetõk el.

A Samsung Galaxy Note 7-be hazánkban az Exynos 8890 processzor kerül, ez található meg a Galaxy S7 és S7 edge-ben is. A 2.3 gigahertzes órajelen dolgozni képes magok mellett az ARM Mali-T880 grafikus gyorsító és 4 gigabájt RAM található. A Note 7-ben a legkisebb tárhely 64 gigabájt – végre – ez pedig bõvíthetõ is microSD kártyával. A töltést C típusú USB porton keresztül lehet megoldani, az akkumulátor egy 3500 mAh-s telep, amely gyorstöltésre is képes, nulláról száz százalékra mintegy száz perc alatt tölti, valamint még a vezeték nélküli töltést is támogatja.

A Note 7 hátlapi kamerája ismerõs lehet az S7 duóból, ugyanazt az 1/2.5 colos, 12 megapixeles szenzort kapta, extrém széles látószöggel, f/1.7 lencsével és LED vakuval. A kamera tudását fázisérzékelõs autofókusz, optikai képstabilizátor és 4K videó-rögzítés jelenti. Az elõlapi kamera öt megapixeles, ugyanolyan széles látószögû mint hátlapi testvére, valamint még HDR és QHD felbontású videó-rögzítés is megtalálható benne. Szoftveres oldalon a kamerák kezelõfelület megújult, sokkal inkább a mozgásvezérlésre, swipe-ra kihegyezett. Például a módok között jobbra-balra húzással lehet váltani.

A TouchWiz kezelõfelület is megváltozott, sokkal inkább szögletes kezd lenni. Az ikonok minimalisták, ami az új trendnek ígérkezik. A Samsung emellett kiemelt figyelmet fordított arra, hogy minden telefonban fõként olyan témák legyenek megtalálhatók, amilyen színû maga az adott készülék. Így tehát a Coral Blue színt választók javarészt kék felületet látnak majd.

A Samsung Galaxy Note 7 elõrendelhetõ lesz holnaptól, majd két héttel rá, augusztus 19-tõl kezdik az Egyesült Államokban a szállítást. A kinti T-Mobile-nál választható lesz mellé egy 256 gigabájtos microSD kártya, egy Gear Fit 2 fitnesz tracker vagy egy év Netflix elõfizetés. Az AT&T egy Gear S2-t ad mellé ingyen.



További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Akkumulátor gond a Note 8-nál

Akkumulátor gond a Note 8-nál

2017.12.28
| Samsung US Community
A Samsung Galaxy Note 8 is akkumulátor problémával küzd.
Samsung Galaxy Note 7 újratöltve

Samsung Galaxy Note 7 újratöltve

2017.07.03
| SamMobile
A nagyobb dél-koreai gyártó hivatalosan is bemutatta az újragondolt Note 7-et.
Galaxy S8: probléma a töltéssel?

Galaxy S8: probléma a töltéssel?

2017.04.25
| Phone Arena
Úgy tűnik, nemcsak a red tint néven ismert hibával rendelkeznek az új csúcsmobilok.
Galaxy Note 8: keretmentes, dual kamerás

Galaxy Note 8: keretmentes, dual kamerás

2017.06.09
| SamMobile
Augusztusban debütálhat a Samsung Galaxy Note 8, méghozzá rögtön két különleges funkcióval.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei