Titokzatos Nokia a GeekBench-en

2016.10.03 | GSM Arena

Az ismert tesztprogramon felbukkant egy Nokia D1C nevû androidos okostelefon.

Sokakat érdekel, vajon mivel rukkol elõ a Nokia, amely szerzõdésben foglalt vállalása idén év végén jár le, tehát jövõ évben már saját márkaneve alatt is kiadhat okostelefont. Mint ismeretes, a Nokiát anno a Microsoft vásárolta fel 2014 áprilisában, ám a kötöttség, miszerint Nokia névvel nem dobhat piacra telefont, hónapokon belül lejár. A finn gyártó pedig visszatér! Egy készülékrõl még januárban láthattunk fotókat, most azonban október eleje van és semmi újdonság nem derült ki róla vagy éppen egy másik modellrõl.

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/nokiataps.jpg

Az biztos, hogy a GeekBench tesztoldalon járt készülék Nokia D1C néven azonosítja magát és Android 7.0 Nougat rendszer fut rajta gyárilag, alatta pedig egy 1.4 gigahertzes, nyolcmagos processzor dolgozott – feltehetõen ez a Snapdraogn 430 lesz –, 3 gigabájt RAM és Adreno 505 grafikus gyorsító mellett. A GeekBenchet ötször is lefuttatták, így egymagos módban 628, többmagos módban pedig 3229 pontot ért el, ezzel egy átlagos tudású telefonnak minõsül.

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/d1cgeek.jpg

A pletykák szerint a Nokia készül egy QHD felbontású okostelefonnal, 5.2 vagy 5.5 col képátlóval, 22.6 megapixeles kamerával, ennek ellenére biztos, hogy a Nokia D1C nem ez a modell. A csúcsmobil mellé jöhet egy tablet is, amely talán a tavaly megjelent Nokia N1 utódja lesz, mely igen nagy sikernek örvendett anno.

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/d1cgeek2.jpgA cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei