Sikeres akció volt az április 21-i Dolgozz Otthonról Nap

2012.04.25| Telenor

Több mint 100 cég részvételével közel 3000 munkavállaló dolgozott otthonról. Magyarországon április 21-én rendezték meg első alkalommal a Dolgozz Otthonról Napot.

Több mint 100 cég részvételével közel 3000 munkavállaló dolgozott otthonról. Magyarországon április 21-én rendezték meg első alkalommal a Dolgozz Otthonról Napot. A sikeres akcióhoz több mint 100 cég csatlakozott, akik közel 3000 munkavállalójuk számára tették lehetővé, hogy a szombati munkanapon otthonukból dolgozzanak. A szervezők célja, hogy a jövőben rendszeresen legyen Dolgozz Otthonról Nap Magyarországon. A Telenor és a Microsoft által szervezett Dolgozz Otthonról Nap alkalmából április 21-ig összesen több mint 100 cég regisztrált a kezdeményezés weboldalán. A kisebb-nagyobb vállalkozások mellett – a szervezők nagy örömére – nagyvállalatként a Magyar Telekomot is a csatlakozó cégek soraiban üdvözölhették. A regisztrációnál megadott létszám alapján a szervezőkkel együtt így közel 3000 munkavállaló mentesült a munkahelyére való utazás alól, és kényelmesen, otthonról láthatta el feladatait a szombati munkanapon. A kezdeményezés közösségi oldalán 6000-nél is több követőt szerzett az alkalmanként otthonról történő munkavégzést népszerűsítő akció.

Sikeres akció volt az április 21-i Dolgozz Otthonról Nap

„A kezdeményezés hatására még inkább előtérbe került az otthoni munkavégzés feltételeinek kialakítása, mint a teljesítmény növelésére, elkötelezettségre és a kölcsönös bizalom erősítésére alkalmas eszköz. Ráirányította a figyelmünket arra, hogy szélesebb körben is ki kell dolgozni a megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket és a kapcsolattartás módját, hogy igazán hatékonyak lehessünk. A kollégák örültek a lehetőségnek, és úgy látjuk, hogy a szombati munkanapok szervezésére ez egy jó alternatíva.” – mondta el Nyakas Kitti a Carnation Zrt. HR vezetője. A Telenor, a Microsoft – és a Magyar Telekom – munkavállalóinak körében ez a gyakorlat már nem számít újdonságnak, mert ezen vállalatoknál rendszeresen van lehetőség a távolról történő munkavégzésre. Nem volt ez másként most sem – a Telenor törökbálinti székháza szombaton szinte kongott az ürességtől. „A skandináv munkakultúrának szerves része a rugalmas munkavégzés, és ezt a munkáltató és munkavállaló számára egyaránt kedvező munkakultúrát szeretnénk megismertetni Magyarországon a Dolgozz Otthonról Nappal. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen szép számban követték példánkat mind a cégek, mind magánszemélyek: ez igazolja azt, hogy hazánkban is van igény a rugalmas munkavégzés e formájára.” - mondta Szabadfalvi Anikó, a Telenor HR igazgatója.

Az otthonról dolgozók nem csak az utazás idejét spórolták meg, hanem környezetüket is kímélték. A Dolgozz Otthonról Nap weboldalán található, a WWF Magyarország szakemberei által jóváhagyott kalkulátor segítségével az érdeklődők ki is számolhatták, mennyi széndioxid-kibocsátást spóroltak meg április 21-én. A Dolgozz Otthonról Nap célja, hogy széles körben megismertesse a rugalmas munkavégzés kultúráját és a jövőben egyre több – elsősorban szellemi munkát adó – vállalat teremtse meg munkavállalói számára az otthoni munkavégzés lehetőségét. Ennek érdekében a kezdeményezés weboldalán a szervezők közzétettek egy bevezetési segédanyagot, amely az alkalmanként otthonról történő munkavégzés kezdeti lépéseiben segíti az érdeklődőket. Az „Otthoni munkaállomások szépségversenye” fotópályázat április 27-ig még elérhető a www.kreativ.hu weboldalon. A szervezők szándéka szerint a Dolgozz Otthonról Napot a jövőben, évente legalább egy alkalommal megrendezik.



Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei