Qualcomm Snapdragon 835: még gyorsabb töltéssel

2016.11.18 | Phone Arena

A Qualcomm tegnap este lerántotta a leplet legújabb processzoráról, a Snapdragon 835-ről, amely a Samsunggal együtt készült, 10 nanométeres technológiával, kisebb méretben.

Ahogy az köztudott, az androidos mobilgyártók, hogyha felsőkategóriás készüléket terveznek kiadni, szinte kivétel nélkül a Qualcomm egyik termékét választják. 2017-ben a legtöbb ilyen kategóriájú modellbe a Snapdragon 835 kerül majd, amely – akárcsak a Snapdragon 820 – a Samsunggal együtt készült. A Samsung októberben jelentette be, hogy az iparágban elsőként megkezdi a 10 nanométeres FinFET technológia tömeggyártását. A korábbi, 14 nanométeres FinFET technológiával összehasonlítva a Samsung 10 nanométeres technológiájával akár 30 százalékos növekedés érhető el a helykihasználási hatékonyság területén, 27 százalékkal nagyobb teljesítmény, vagy akár 40 százalékkal alacsonyabb energiafelhasználás mellett.

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/Snapdragon-830-header.jpg

A 10 nm FinFET technológia alkalmazásával a Snapdragon 835 processzorhoz kisebb méretű chip is elegendő lesz, így a hardvergyártók több hasznosítható hellyel gazdálkodhatnak új termékeik esetében, ami lehetővé teszi nagyobb akkumulátorok elhelyezését vagy vékonyabb termékek előállítását. A feldolgozási fejlesztések és a fejlettebb kialakítású chipek várhatóan jelentős javulást eredményeznek az akkumulátorok élettartamában.

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/QuickCharge-4.0-facts.jpg

Ezzel együtt az új processzor támogatja a Qualcomm Quick Charge 4.0 gyorstöltési technológiát, mely húsz százalékkal gyorsabb mint az előd QC 3.0 és kompatibilis a C típusú USB porttal felszerelt telefonokkal.

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/QuickCharge-4.0-facts (1).jpg

http://www.telefonguru.hu:8080/php/images/QuickCharge-4.0-facts (2).jpgA cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei