Mire vágyik a magyar karácsonyra?

2015.12.04| Telenor

Ma már nem a lapostévé, hanem az okostelefon a slágerajándék. A Telenor Magyarország internetes kutatásából kiderül, hogy számít-e a karácsonyi ajándéknak szánt készülék márkája, mi alapján választanak telefont a nõk és a férfiak, sõt az is, hogy okostelefonnal fõzzük-e a karácsonyi menüt.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az okostelefon a leginkább vágyott ajándék az idén: a válaszadók mintegy háromnegyede (74,06%) vágyik ilyen készülékre, a kívánságlisták második helyén a laptop (39,35%), a harmadikon pedig a táblagép (28,84%) áll, derül ki a Telenor 1613 válaszadó részvételével készült online felmérésének eredményeibõl<1>. Nem véletlen, hogy a vállalat karácsonyi akciójában tízféle, rendkívül jó ár-érték arányú, 4G-s okostelefont kínál ügyfeleinek 80 százalékos kedvezménnyel<2>: többek közt a Sony Xperia M4 Aquát, az LG G3-at, illetve a Samsung Galaxy S6-ost.

Androidot, Windowst vagy iOS-t?

Az okostelefon nemektõl függetlenül slágere az idei karácsonynak: a férfiak 76,9%-a, a nõk 72,22%-a vágyik ilyen eszközre. Jelentõs különbség mutatkozik viszont abban, hogy milyen platformot használó telefont választanak: a nõk 40,72%-a számára teljesen mindegy, hogy milyen szoftver fut a készüléken, míg a férfiak többségének igen fontos, hogy milyen operációs rendszert használ a készülék. Mindkét nem körében az Android a legnépszerûbb, a férfiak 56,26%-a, a nõk 41,28%-a szeretne a Google szoftverét futtató készüléket kapni karácsonyra. IPhone-ra a férfiak 13,05%-a, a nõk 11,92%-a, windowsos készülékre pedig a férfiak 7,41%-a, a nõknek pedig 5,29%-a vágyik saját bevallása szerint.

Mire vágyik a magyar karácsonyra?

Karácsonykor különösen jól jön a mobilnet

A felmérés kitöltõinek többsége (88,84%) már rendelkezik okosmobillal, akiknek a készülék az ünnepi elõkészületekben is sok segítséget nyújt: a felhasználók csaknem fele (48,64%) ajándékok keresésére, illetve majdnem ugyanennyien (48,14%) fõzés közben a receptek olvasására is használják telefonjukat.

Természetesen a legtöbben (76,25%) az okostelefonok korában is egyszerûen felhívják ismerõseiket, és így kívánnak kellemes ünnepeket nekik. De a felhasználók majdnem háromnegyede (73,91%) már online formában, például emailben és közösségi médiában is küldi és fogadja az ünnepi jókívánságokat.

A válaszadók többsége (76,79%) jelenleg is használ mobilinternetet okostelefonján: a legtöbben (46,04%) havi 100-500 megabájt adatforgalmat tartalmazó csomagra fizetnek elõ, de az 500 megabájtnál nagyobb díjcsomagok aránya is jelentõs, 36,03%-ot tesz ki. 100 megabájtnál kisebb mobilnetcsomag manapság már csak a felhasználók 17,93%-a számára elegendõ.

Mire vágyik a magyar karácsonyra?

Másképp választ a férfi és a nõ?

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a márkanév új okostelefon vásárlásakor csupán a sokadik választási szempont mind a férfiak, mind a nõk körében. Ennél jóval fontosabbnak tartja mindkét nem döntõ többsége (mintegy 88%-a) a készülék gyorsaságát, illetve a kijelzõ jó minõségét (férfiak: 78,31%, nõk: 82,45%).

Ugyanakkor jelentõs különbségekre is fény derített a Telenor online felmérése: a nõk többsége számára a készülék ára a három legfontosabb preferencia között van, míg a férfiak esetében ennél fontosabb a készülékben lévõ memória mérete és bõvíthetõsége. Számukra az ár csupán az ötödik legfontosabb ismérv, amit mérlegelnek. A hölgyek esetében a kamera minõsége fontosabb az akkumulátornál és a telefonon futó szoftvernél. Meglepõ eredmény, hogy a készülék márkaneve mindkét nem esetében sokadrangú tényezõvé vált, csupán a tizedik legfontosabb választási szempontnak jelölte a válaszadók többsége.

Mire vágyik a magyar karácsonyra?

Az ajándékmobilok zöme androidos lesz

Az ajándékba szánt termékek között is elsõ helyen szerepel az okostelefon, amelyet a válaszadók 83,14%-a tervez venni valakinek. Egyéb ajándékot kevesebb, mint negyedük (24,79%) választ, táblagépet pedig 21,08%-uk. A hagyományos mobilnak szinte befellegzett, ilyen készüléket már csak a válaszadók 4,72%-a tervez beszerezni.

Hajszál híján, de még dominál a személyes vásárlás (49,92%) az ajándékba szánt készülékek esetében, de már nagyon sokan (43,68%) az interneten fogják megrendelni a kiszemelt mobilt. A válaszadók többsége vadonatúj készüléket vásárol, használt telefont csupán a résztvevõk 6,41%-a szerez be ajándékba. Idén karácsonyra a legtöbben (68,62%) közepes méretû okosmobilt vesznek ajándékba, de az iPhone 6S Plushoz hasonló méretû óriásmobillal a válaszadók 24,79%-a szeretne meglepni valakit. Az ajándékba szánt okosmobilok zöme (61,55%) androidos készülék lesz, iPhone-nal csak a válaszadók 9,27%-a tervez meglepni valakit, a windowsos mobilok pedig a kitöltõk 7,42%-ának szimpatikusak. Az ajándékozók csaknem ötöde (19,39%-a) számára egyébként teljesen mindegy, hogy milyen szoftvert futtat a készülék, elsõsorban a jó árat tartják lényegesnek.

A legtöbben (34,91%) 20-40 ezer forintos készüléket szánnak karácsonyi ajándéknak, de a 40-60 ezer forintos modelleket is csaknem a felhasználók negyede (23,78%) választja. 60-100 ezer forintos értékben már kevesebb válaszadó (17,03%) tervez telefont ajándékozni. Meglepõ módon az ajándékba szánt készülékek között a 20 ezer forintnál olcsóbb, belépõ szintû okosmobilok aránya is alacsony, mindössze 15,01%. 100 ezer forintnál drágább készüléket ennél is kevesebben szánnak karácsonyi ajándéknak, mindössze a kitöltõk 9,27%-a nyilatkozott így.

Természetesen a Telenor számos akcióval is megkönnyíti a karácsonyi vásárlók dolgát.

  • 4G-képes okostelefonok 80% kedvezménnyel: a vállalat tízféle okostelefont kínál 80 százalék kedvezménnyel havidíjas ügyfeleinek, míg a feltöltõkártyások minél nagyobb értékben töltenek fel vásárláskor, annál nagyobb kedvezményt kapnak a vágyott okosmobil árából.
  • Dupla adat 6 hónapon át: aki most vásárol meghatározott új elõfizetést, annak a vállalat fél éven át díjmentesen megduplázza a díjcsomagjában foglalt adatforgalmi keretet.
  • Korlátlan közösségi média a feltöltõkártyásoknak: a meglévõ és új ügyfelek már 1500 forintos feltöltés esetén egy hónapig ingyenesen használhatják a kizárólag az ünnepek alatt, egyszeri lehetõségként kínált MyChat díjcsomagot, amely a Facebook, WhatsApp és Twitter közösségi szolgáltatások korlátlan használatát biztosítja.
  • MyTariff M 30%-os havidíj kedvezménnyel új elõfizetõknek: a hálózaton belüli korlátlan beszélgetést tartalmazó MyTariff M tarifacsomag két éven át 30 százalékkal alacsonyabb havidíjjal rendelhetõ 2 év hûség vállalása esetén.
  • Ingyen Deezer és MyTV: az új elõfizetést vásárlók december 3. és 2016. január 3. között ingyen használhatják a Deezer zeneszolgáltatást, illetve a MyTV online tévészolgáltatás több mint 2000 órányi filmet, köztük számos karácsonyi tartalmat kínáló videotárát. Ráadásul 2016. január 31-ig a Hipernet-hálózaton a MyTV használata során keletkezõ adatforgalomért sem kell fizetniük az ügyfeleknek.
  • Ajándékutalvány online vásárláskor: bármilyen 4G-s készülék korlátlan tarifával történõ online vásárlása esetén, 15 ezer forint értékû, tartozékvásárlásra fordítható utalványt ad a Telenor.

1 A nem reprezentatív felmérés adatfelvétele 2015. november 14-17. között történt a Telenor Magyarország Facebook-követõi között.

2 Új, MyTariff elõfizetéssel két év hûséggel, Bónusz Program keretében vagy a Készülékcsere Bármikor szolgáltatás igénybevétele esetén, 2 év hûség vállalása mellett.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei