Meglepetés! Nokia N1: alumínium tablet a finnektől

2014.11.18| BGR

A finn gyártó, ahogy azt tegnap ígérte, a Slush 14-en bemutatta legújabb készülékét, amely már nem lehet telefon, így egy táblagépet köszönthetünk a Nokia N1 képében, méghozzá Android 5.0 alapokon.

A finn gyártó, ahogy azt tegnap ígérte, a Slush 14-en bemutatta legújabb készülékét, amely már nem lehet telefon, így egy táblagépet köszönthetünk a Nokia N1 képében, méghozzá Android 5.0 alapokon. Bár a Nokia eladta mobil üzletágát a Microsoftnak, így a redmondi óriásvállalat neve alatt futnak már az új Windows Phone rendszerű Lumia okostelefonok, ez nem jelenti azt, hogy táblagépet ne gyárthatna a cég, valamint androidos fejlesztésekbe is belefogtak, ez a Z Launcher, amely még nyáron mutatkozott be és hamarosan elérhető lesz a végleges béta változata a Playen.

A Nokia N1 teljesen más, mint amit valaha láthattunk a cég logoja alatt, hiszen Android 5.0 Lollipop, a legújabb OS fut a készüléken, valamint persze a saját fejlesztésű Z Launcher. Az alumínium készülékház prémium minőséget biztosít, a 7.9 col képátló pedig megfelelő ellenfele lehet akár az Apple iPad Mini családnak is, bár azoktól vastagabb a maga 7.5 mm burkolatával. A Nokia N1-ben a 64 bites, négymagos Intel Atom Z3580 processzor dolgozik, maximum 2.4 gigahertzes órajelen, ehhez 2 gigabájt RAM és 32 gigabájt tárhely jár. A tudáslistát 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera egészíti ki, valamint C-type 2.0 USB és egy méretes, 5300 mAh-s akkumulátor, amely a Nokia állítása szerint akár 9 órán át tartó folyamatos használatot is kibír töltés nélkül.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Bár az N1-en az Android 5.0 gyári változat, a Z Launcher tablet változata rákerült, ez egyelőre csak e táblagép kiváltsága. A vásárlók természetesen igény szerint másik kezelőfelületet is választhatnak helyette, nincs korlátozás. Az egyetlen rossz hír a Nokia N1-gyel kapcsolatban a megjelenés, hiszen csak jövő februárban kerül a piacra, a kínai újév után, valamint csak Kínában lesz megvásárolható. Később lesz elérhető Oroszországban és néhány kiválasztott európai országban a táblagép.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A legjobb okostelefonok 50.000 forint alatt

A legjobb okostelefonok 50.000 forint alatt

2021.06.30
| Telefonguru
Elég sűrűn kapunk privátban megkeresést kapunk, hogy milyen telefont ajánlanánk belépőszinten.
Még mindig igaz a flagship killer jelző?

Még mindig igaz a flagship killer jelző?

2017.06.21
| Phone Arena
Este hatkor lerántották a leplet a kínai gyártó új készülékéről, a flagship killernek kikiáltott OnePlus 5-ről.
Megújultak a Telenor kártyás csomagjai

Megújultak a Telenor kártyás csomagjai

2018.05.02
| Telenor
Új, egyszerű és rugalmas feltöltőkártyás tarifák a Telenornál.
Töltsd le! Ingyenes iGO Magyarország térképpel!

Töltsd le! Ingyenes iGO Magyarország térképpel!

2015.04.20
| iGO Szülinapp
Az iGO Navigation SzülinApp a legfrissebb Magyarország térképeket tartalmazza, és adatkapcsolat nélkül is mûködik, így nem kell aggódni az internethasználat miatt navigálás közben.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei