Megjelent az iOS 8, letölthetõ!

2014.06.03| Apple
Címkék:

iOS 8

,

Apple


Az Apple tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet az iOS 8 platformról.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet az iOS 8 platformról. A friss bejelentések között Tim Cook elárulta, több mint 800 millió iOS-es készüléket adtak el, ebbõl 200 millió iPad és 500 millió iPhone modell. Elsõként az immár interaktív Control Centert említenénk meg az újdonságok között, amely nem túl meglepõ módon értesítéseket mutat meg már magán a redõnyön, akárcsak az Android vagy a Windows Phone teszi azt, pár másodpercig látható az új értesítés fõbb része. A redõnyt lehúzva természetesen lehetõség adódik az adott program és értesítés megnyitására, válaszra, ez a funkció a lezárt képernyõn is mûködik.

Meglepõ vagy sem, de végre az Apple is belátta, hogy igenis szükség van widgetekre, illetve az általuk mutatott értesítésekre, ám csak az értesítési redõnyben. A további újítás a multitasking menüt érinti, ez ugyanis immár gyors hozzáférést biztosít a kedvenc kontaktokhoz is az éppen futó appok mellett, így azok hívhatók, küldhetõk számukra üzenetek. A multitasking immár e-mail írásakor is használható anélkül, hogy ki kellene lépni az épp szerkesztett levélbõl, így tehát a vázlatok elmenthetõk, miközben akár a régebbi levelek böngészhetõk.

Az új Safariba belekerül a Yosemite-ben megjelenõ oldalpanel. A Touch ID-t megnyitották a fejlesztõk számára, így már nem csak a gyári, de bármilyen alkalmazás használhatja az ujjlenyomat-olvasó biztonságát.

Az AirDrop végre nem csak mobil és mobil vagy gép és gép között használható, hanem teljeskörû lett akár mobil-gép viszonylatban is, köszönhetõen az újításoknak. Minden iOS 8-as készülék minden adata, legyen szó hívásokról, fájlokról, mind elmenthetõk a felhõbe vagy az OS X Yosemite-be. Az iCloude Drive akár appok teljes mentésére is használható, a szinkronizálás oda-vissza mûködik, teljesen mindegy, hogy a felhõn belül a telefonon vagy számítógépen történt az utolsó módosítás.

A felhasználó eldöntheti, hogy a családhoz tartozó fiókok közül melyekkel szeretne automatikusan megosztani információkat, úgy mint naptárbejegyzések, értesítések vagy fotók, de ami még ennél is fontosabb, akár appok is megoszthatók, így végre nem szükséges egy alkalmazást mind a hat fiókra megvásárolni, családon belül elég egyet. Jó hír, hogy a gyerekek külön engedély után vásárolhatnak csak programokat.

A Quicktype billentyûzet is megújult, immár prediktív javaslatokat tesz, tehát elõre jelzi a szövegbõl kikövetkeztethetõen érkezõ új szavakat, tanulékony, így minden gépelésnél jobb és jobb javaslatokat tesz, ez nagyban hasonlít az androidos Swype vagy Swiftkey-re. Jó hír, hogy akinek nem tetszik a gyári megoldás, telepíthet végre külsõ fejlesztõ által készített virtuális billentyûzetet, tehát érkezet iOS 8-ra a fent említett két program is!

A Messages-ben végre küldhetõk csoportos üzenetek is, valamint belekerült a hang- és videóküldési lehetõség és adott a tartózkodási hely elküldése is (épp mint a Facebook Messengerben).

A Samsunghoz hasonlóan megjelent az Egészség menü. Eddig számos alkalmazás és kiegészítõ volt egészség és fitness témában elérhetõ, ám nem egyetlen helyen voltak az információk kezelhetõk, a HealthKit-ben azonban ez megtehetõ, a tengerentúlon akár egészségügyi intézmény is le tudja kérni az adatokat, így tökéletesen és távolról is nyomon követhetõ a betegek aktuális állapota.

Az új iPhone alkalmazás számos újdonsággal rendelkezik, így akár egy sötét képbõl is világos készíthetõ, tovább csiszolták az egyéb képmódosító algoritmusokat és lehetõségeket, még akár utólag is lehet HDR fotót varázsolni egy effekt segítségével. A legjobb azonban, hogy a fotók számára minden felhasználó öt gigabájt tárhelyet kap ingyen, minden további 20 gigabájt havi 0.99 dollárba vagy 200 giga 3.99 dollárba kerül.

Az iOS 8 bétája már tegnap este óta elérhetõ, hivatalosan õsszel debütál, a támogatott modellek közt lesznek az iPhone 4S és az ettõl újabb mobilok, az iPad 2, a Retina iPad, az iPad Air, az iPad mini és a Retina iPad mini is.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei