Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

2013.06.11| GSM Arena
Címkék:

Apple

,

iOS

,

iOS 7

,

iPhone

,

iPad


Az Apple tegnap este bemutatta mobil operációs rendszerének legfrissebb változatát új funkciókkal és sokban módosított kezelőfelülettel.

Az Apple tegnap este bemutatta mobil operációs rendszerének legfrissebb változatát új funkciókkal és sokban módosított kezelőfelülettel. Az UI és az ikonok sokkal letisztultabbak lettek, bár leginkább az androidos MIUI ROM-okat juttatja az ember eszébe, valahogy hiányzik az a fajta összehang, ami eddig az iOS-re (is) jellemző volt. Újdonság az animált háttérkép és az új effekt az ikonok és a háttérkép között.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

Az egyik legnagyobb újítás a multitasking részt illeti, amely az eddigieknél gyakrabban engedi az appok számára a frissítéseket a háttérben, mindezt úgy, hogy nem megy az üzemidő rovására. Ehhez a rendszer figyeli, hogy a felhasználó alapvetően mikor nyitja meg az adott alkalmazást és igyekszik akkor frissíteni, a másik megoldás szerint pedig akkor is frissít, amikor éppen valamilyen egyébként is nagy energiaigényű műveletet hajt végre a user.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

Frissült Siri is, a Google Now után szabadon kártyás megoldással mutatja az információkat, valamint a válaszait Twitteren, Wikipedián, Bingen is keresi. Sirivel kezelhető az iKészülék, például fényerő emelésre, Bluetooth bekapcsolására és új hangokon is meg tud szólalni angol, német és francia nyelven.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

Az Apple az értesítési központot is az alapjaiból írta újra, hogy még több információt tudjon átadni, legyen szó születésnapokról, időjárásról, naptár eseményekről, árfolyamról, stb. A notification center ezen kívül a lezárt képernyőn is elérhető. Hasznos funkció, hogy ha a felhasználó töröl egy eseményt, az törlődik más iOS készülékéről is.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

Az Androidnál már sokszor látott toggle gyorsbeállító gombok már elérhetők lesznek az iOS7-ben is, itt alulról lehet előhívni őket, ezekkel állítható például a fényerő, a zenelejátszó, az új AirDrop, a fényképező indítható, stb.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

A kamera is gazdagodott néhány új funkcióval, ez a négy új mód és a színeffektek (mint az Instagram), valamint a panoráma mód. A galéria frissítése tartalmazza a fotók idő és helyszín szerinti sorrendjét, de több új nézet is elérhető a képlistában, melyeket kézmozdulattal is elő lehet hívni.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

A Safari böngésző 3D-s fülváltót kapott (mint a Chrome az Androidnál), valamint végre nincs a user lekorlátozva maximum 8 lapra. Az iCloud Keychain integrációnak köszönhetően a Safari szinkronizálható a Mac-es böngészővel, így minden megnyitott oldal, jelszó, kártyainformáció elérhető minden iKészüléken, többek között az olvasott és a megosztott linkek is.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

Az Apple App Store is kapott új funkciót, már képes automatikusan frissíteni alkalmazások (igen, mint a Google Play), valamint ajánl is appokat, ez utóbbi helyfüggő lehetőség (mint a Windows Phone-nál).

Újdonság a Facetime csak hang alapú használata, vagy az AirDrop, amely az Apple válasza az NFC-re és szintén Wi-Fi alapon való gyors megosztást tesz lehetővé két készülék között. A Zenelejátszó újdonsága az iTunes Radio, az egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, egyébként reklámokkal tűzdelt szolgáltatás. Az új időjárás alkalmazás képes több várost is mutatni, gyönyörű animációkkal tűzdelték tele, ráadásul öt napos előrejelzést is mutat, az információkat a Yahoo! Biztosítja.

Megjelent az iOS7: nagy a dilemma

Az Apple iOS 7 béta változatban már a bejelentést követően elérhető, ősszel pedig az iPhone 4, iPod Touch 5th gen, iPad mini és iPad 2 folytatja a sort. Az iOS7 bemutató megtekinthető ezen a linken.



További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei