Még mindig igaz a flagship killer jelző?

2017.06.21| Phone Arena
Címkék:

OnePlus 5

,

bejelentés


Este hatkor lerántották a leplet a kínai gyártó új készülékéről, a flagship killernek kikiáltott OnePlus 5-ről.

Számos új funkcióval gazdagodott az előző modellekhez képest az új készülék, ilyen például a gyorsabb töltés, a dual kamera és a konkurenciáról másolt hátlap. Az új iPhone 7 Plus, vagyis a OnePlus 5 itt van. Nem igazán érti senki, hogy miért kellett a hátlapot totálisan lemásolni a konkurenciáról, de ezzel kell a jövendő vásárlóknak megbarátkozni. Szintén innen szedték a dual kamera elhelyezkedését, ugyanazt a fekete színt, az alumínium burkolatot és az antenna betéteket a hátlapon. Egyszerűen a OnePlus nem szorult volna arra, hogy ennyire nyilvánvalóan másoljon mást.

Az minden kétséget kizáróan adja magát, hogy a OnePlus eddigi legjobb telefonját alkotta meg, bár a fanyalgók szerint nem igazán éri meg OnePlus 3-ról vagy 3T-ről váltani, hiszen csak nüansznyi apróságokat fejlesztettek, illetve meglévőeket tettek jobbá. Nagyjából ez is szokott lenni az új telefonok lényege.

Még mindig igaz a flagship killer jelző?

A OnePlus 5 felsőkategóriás tudást biztosít, a konkurencia áraihoz képest szinte még mindig feleannyiért. A továbbfejlesztett, átláthatóbb és letisztultabb, csak fő funkciókkal rendelkező – egyébként Android 7.1.1 Nougat alapú – OxygenOS alatt a Qualcomm Snapdragon 835 processzora dolgozik 6 vagy 8 gigabájt RAM társaságában. Ezekhez 64 vagy 128 gigabájt tárhely jár, de nem is akármilyen. UFS 2.1 Dual Lane tehát kétcsatornás megoldás, így megduplázódott az olvasási és írási sebesség (pedig köztudott, hogy az UFS 2.0 sem volt éppen lassú). MicroSD bővíthetőség a tároló technológiája miatt nincs benne, túlságosan lelassítaná. Összességében az új hardverek és a szoftver optimalizáció miatt sokkal simább, gördülékenyebb lesz a használat mint amit megszokhattunk már, a grafikus gyorsító huszonöt százalékkal erősebb a OnePlus 3T-ben megtalálhatónál, míg a chipset negyven százalékkal energiatakarékosabb lett.

A kijelző maradt 5.5 colos és full HD felbontású, mindezt AMOLED alapokon teszi és támogatja az sRGB módot is. A megjelenítőhöz tartozik az Ambient funkció, amely figyelembe veszi a napszakot és ehhez mérten állítja be a kijelző fehéregyensúlyát. A modell egyébként 7.25 mm vékony, így az eddigi legkarcsúbb a családban, mindehhez 153 grammot nyom a mérlegen.

Még mindig igaz a flagship killer jelző?

Ami a kamerát illeti, a hátlapon található a dual kamera, melyek közül az egyik 16 megapixel felbontású, Sony IMX 398 f/1.7 fényértékkel, EIS-sel, míg a második egy 20 megapixeles, Sony IMX 350 teleobjektív f/2.6 rekesznyílással. Az előlapon meghagyták a OnePlus 3T-ből megismert Sony IMX 371 szenzort f/2.0 lencsével. A kameránál újdonság a dual rendszer miatti portré fotó készítési lehetőség, mely már a DSLR kamerákat idézi funkciójában. Az új szoftveres algoritmus felismeri az arcot és minden mást mögötte elmos a kiváló képekért.

Az f/1.7-es apertúra harmincnégy százalékkal több fényt tud beengedni mint a 3T kamerája tudott, ez értelemszerűen a gyenge fényviszonyok között számít majd sokat. A kézi Pro mód lehetővé teszi a veszteségmentes képek készítését továbbra is, tehát RAW-ban elmenthetők a képek, az ISO, a fehéregyensúly, a záridő, a fókusz mind külön-külön állítható, valamint hisztogram is rendelkezésre áll, így két egyedi profil elmenthető.

Még mindig igaz a flagship killer jelző?

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az akkumulátor picit gyengébb lett mint az elődökben, csak egy 3300 mAh-s darabot tudtak belepasszírozni a vékonyka burkolat alá, ennek ellenére a OnePlus húsz százalékkal jobb üzemidőt ígér az optimalizáció miatt. Ez jó hír, mert a OnePlus 3T is már tudta gond nélkül teljesíteni a 6-7 óra kijelző-időt. Természetesen maradt a Dash Charge gyorstöltés, amely az Oppo VOOC másolata és csak a gyári töltőfejjel és kábellel működik ideálisan, bár tölthető másfajta kombinációval is, ez esetben normál lassúsággal tölt a készülék. A C típusú USB 2.0 segítségével fél óra alatt egy egész napot kibírhat a telefon gond nélkül.

 

A OnePlus büszke arra, hogy az 5 képében ez az első olyan telefon, amelynél mindegy, hogy a világon hol használjuk, teljes értékűen működik minden hálózaton, köszönhetően a harmincnégyféle hálózati, a MIMO antennák támogatásának. SIM-ből továbbra is kettőt fogad a modell mint az elődök. Az optimalizáció fontos része tovább az, hogy a OnePlus 5 megtanulja, a felhasználó melyik alkalmazásokat használja sűrűn, így azokat készenlétbe helyezi az akár azonnali megnyitáshoz már akkor, amikor feloldódik a képernyőzár. Ez utóbbit egyébként 0.2 másodperc alatt teszi az előlapi ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően. Szintén a felhasználóktól kapott visszajelzés alapján módosítottak a telefon rezgésén, húsz százalékkal csendesebb, ám erősebb lett, három erősségben szabályozató, valamint egyedi rezgésminták is megadhatók. A OnePlus 5 egyéb tudásában megtalálható a gyorsabb 4G LTE, a gyorsabb Wi-Fi, a Bluetooth 5.0 is.

Még mindig igaz a flagship killer jelző?

A OnePlus 5 Európában június 27-től lesz elérhető, de a bejelentés után percekkel előrendelhető volt a OnePlus.net oldalon, akik gyorsan lecsaptak rá, akár már pénteken megkaphatják, ma indulnak a szállítások. A 6/64 gigabájtos modellért 499 eurót kérnek, míg a 8/128 gigabájtos 559 eurót ér a OnePlus szerint. Összességében bár extrém újdonságot nem hozott a OnePlus 5, az biztos, hogy ezért az árért sokkal olcsóbb mint a 725 dolláros Galaxy S8 vagy a 650 dolláros iPhone 7 vagy Google Pixel. Amerikában 440 dollárba kerül egyébként a modell, ehhez érdemes az árakat viszonyítani.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei