MWC 2014: itt a Nokia X, a Nokia X Plus és a Nokia XL

2014.02.24| Phone Arena

A finn gyártó Barcelonában ezekben a percekben tartja a bemutatót, ahol számos újdonságra fény derül.

A finn gyártó Barcelonában ezekben a percekben tartja a bemutatót, ahol számos újdonságra fény derül. Stephen Elop elárulta, jelenleg a Windows Phone a legjobban növekvő mobil platform, a Lumia mobilok eladásai megduplázódtak, a Nokia Lumia 520 a legjobban fogyó mobil a kategóriában. Két hete bemutatták a Nokia Lumia Icon mobilt a Verizon szolgáltatónak, most pedig érkezik a BBM üzenetküldő, az Adobe PHotoshop Express és a Food Panda a Lumiákra. Ezzel együtt megújul a Lumia SDK-ja. Itt a Nokia 220, a rendkívül olcsó telefon. 2.4 col kijelző, ultra olcsó, színes, gyárilag Facebook, Bing kereső, Twitter appokkal felszerelve. A modell elérhető lesz egy- és két SIM-es verzióban, valamint megtalálható lesz rajta a Nokia Xpress böngésző is a két megapixeles kamera és az akár 40 napig töltést nem igénylő akkumulátor mellett. A Nokia 220 várhatóan 29 euróba kerül majd.

Megjelent az új, teljesen érintős Nokia Asha 230 is, mindössze 45 euróba kerül majd. A legújabb Asha motion app igazán színes egyéniséggé varázsolja a készüléket, illetve annak háttérképét. A telefonnal együtt érkezik egy nagy frissítés is az Asha platformra, így például gyárilag telepített lesz a Microsoft OneDrive szolgáltatáscsomagja, hogy a felhőbe feltölthetők és elérhetők legyenek a fotók is és videók. Említést érdemel még az ingyenes MixRadio is, elsőként a feature mobilok között.

Lássuk a legjobban várt újdonságot, amely rögtön két mobilt is takar, itt a Nokia X és a Nokia X Plus! Mindkét modell a Nokia monobody dizájnját kapta, a kijelző a már sokat pletykált 4 colos változat. A két telefon az Android Open Source Projectre épült (az AOSP sokat mondhat a főzött ROM-okról valamit is tudók számára). A Nokia X és az X Plus teljesen új kezelőfelületet kap, ezzel együtt semmilyen Google szolgáltatás nem elérhető a megszokott formában, így nincs Google Play, ám van Yandex Store, elérhetők a Nokia Áruház ingyenes alkalmazásai, valamint a Nokia felhőszolgáltatása a Google+ helyett. Az interfész szinte teljesen úgy néz ki a Nokia X mobilokon mint a Windows Phone élő csempéi, átméretezhetők a csempék. Új funkció az új rendszerben a Fastlane, régi, ám továbbra is kitűnő a Nokia HERE Maps navigáció.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Nagy meglepetésre még egy Nokia X mobil került bejelentésre, ez a Nokia XL! 5 col, WVGA felbontás jellemzi a kijelzőt, a kamera azonban csak 2 megapixeles. A Nokia 10 gigabájt OneDrive tárhelyet biztosít, a Skype pedig egy hónap korlátlan előfizetést biztosít a Nokia X modellekhez. A Nokia X 89 eurós áron érhető el napokon belül, nemsokára pedig a szintén a boltokban érkező Nokia X+ 99 eurót kóstál majd, a Nokia XL pedig 109 euróba kerül. Ezzel együtt a Lumia mobilok jelentik továbbra is a fő stratégiát a cég számára, ezek pedig egyre olcsóbbak lesznek Elop szerint.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Új, Blue+ tarifacsomagok a Telenornál

Új, Blue+ tarifacsomagok a Telenornál

2018.10.16
| Telenor
Telenor Blue+ néven a Telenor Magyarország olyan új havidíjas tarifacsomagot vezet be, amely rugalmasan igazodik az igényekhez.
Teszt: Nokia C6-00: ez most valami új?

Teszt: Nokia C6-00: ez most valami új?

2010.08.12
A finn gyártó C-series C6-00 mobilja nagyon ismerõs lehet a telefonokat kedvelõk számára, több szempontból is.  
Thor Pro okosóra 20 ezer forintért

Thor Pro okosóra 20 ezer forintért

2018.06.24
| (x)
A Tomtop friss akciójában a Zeblaze Thor Pro okosóra hatalmas kedvezménnyel kapható.
Több adat jár a korlátlan beszélgetéshez

Több adat jár a korlátlan beszélgetéshez

2018.06.05
| Telenor
Dupla vagy tripla adatot ad nyár végéig tartó akciójában a Telenor a korlátlan hálózaton belüli beszélgetést nyújtó csomagokhoz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei