Így változott az iPhone tíz év alatt

2017.10.13

Interaktív weboldal mutatja be, hogyan változott kereken tíz év alatt az iPhone-ok tudása, ami a belsőt illeti.

Az új és új iPhone modellek megjelenése minden ősszel mára már biztos, mint a halál, ahogy az is, hogy az iFixit pillanatok alatt szétkapja és megnézi, mit tartamaznak belülről. A tizedik évfordulóra az oldal összeállt a Bloomberggel és készítettek egy abszolút interaktív weboldalt, amely kivételesen nem a külsőt mutatja, hanem a belső módosításokat.

A Bloomberg először az iFixit-et kereste meg a különleges kéréssel, hiszen rengeteg készülékről készítenek szétszedős videót, valamint az IHS Markit-tel, amely az elektronikai alkatrészek árát tudja megbecsülni. Ezután az eBay-ről Sunny Lin – a Simple Mac alapítója – segítségével minden régebbi iPhone modellt beszerezték és szétszedték.

Minden 2007-ben kezdődött, az első iPhone-nal, amely valóban megváltoztatta az addigra eléggé begyöpösödött és megállt mobilos fejlődést. Az akkor döbbenetesnek számító telefonba 1400 mAh-s akkumulátort, 2 megapixeles kamerát és piaconként különböző chipsetet és modemet tettek.

Ezután jött az Apple iPhone 3G kisebb, 1150 mAh-s teleppel és ugyanazzal a kamerával. Az Apple iPhone 3GS 1219 mAh-val és 3 megapixeles szenzorral érkezett, itt már több apró újítás is szerepelt a listában. Az Apple iPhone 4 még nagyobb, 1420 mAh-s akkumulátort kapott, a kamerája is 4 megapixelesre nőtt, valamint teljesen új előlapi szenzort kapott, ezzel együtt itt debütált a Retina Display.

Az Apple iPhone 5 telepének kapacitása nem nagyon változott, 1440 mAh lett, a kamera viszont 8 megapixelesre hízott, megjelent az első szériás Lightning csatlakozó és sok más is. Az Apple iPhone 6-ban növelték meg a kapacitást drasztikusan, 1810 mAh mellé 8 megapixeles kamera is járt. Tavaly pedig az Apple iPhone 7-tel 1960 mAh-s telep, 12 megapixeles kamera és enyhe vízállóság is a funkciók közé került, kikerült a 3.5 mm-es jack dugó. A legújabb pedig az Apple iPhone 8 a vadiúj üveg hátlappal, a vezeték nélküli töltéssel, a Broadcom vezetékmentes chippel és az 1821 mAh-s teleppel.

Érdemes megnézni az interaktív weboldalt, ahol teljesen részletesen megtekinthetők az alkatrészek, a Bloomberg egyébként az új iPhone modellek megjelenésével tervezi az adatbővítést.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei