Idei csúcsok: Huawei P10 és P10 Plus

2017.02.27| Phone Arena

A kínai gyártó sem várta meg az MWC 2017 kiállítás hivatalos első napját, már a nulladikon robbantott.

A Huawei tavaly tavasszal mutatta be a Huawei P9 okostelefont, elsőként működött együtt a fejlesztés tekintetében a Leicával, aki a kamerát turbózta fel. A következő generációtól még többet várnak el a felhasználók. Akárcsak elődje, a P10 is kompakt méretű lett. A Huawei P10-be egy 5.1 colos, full HD felbontású, 2.5D-s LCD kijelző került, amelyet Gorilla Glass 5 véd az előlapon, hajszálnyival kisebb a P9 megjelenítőjénél. Ezzel szemben a P10 Plusba már 5.5 colos, QHD felbontású panel került. Ahogy az várható volt, a Huawei a saját fejlesztésű Kirin 960 chipsetével szerelte fel mindkét telefont. Míg a P10-nél nincs választási lehetőség, addig a P10 Plus eseténél választani lehet a 4 gigabájt RAM és 64 gigabájt tárhely vagy a 6 gigabájt RAM és 128 gigabájt tárolós változatok között. A telefonok nemcsak LTE, de 4×4 MIMO támogatást is kapnak, valamint a 4.5G sem idegen tőlük.

Míg a P9-ben a hátlapon volt megtalálható az ujjlenyomat-olvasó, addig a P10 duó az előlapon tartogatja ezt a biztonsági funkciót. Ezzel együtt az előlapi kapacitív gombok is eltűntek, de a Huawei mérnökei nem virtuális gombokra, hanem egy „smart touch” gombra. Az egyetlen előlapi billentyű ugyanis nemcsak az ujjlenyomat-olvasót rejti, de rövid érintésre vissza funkcióként működik, hosszabbra a főképernyőre lép, ha pedig az ujjunkat elhúzzuk rajta, a nemrég használt alkalmazások listáját nyitja meg. Ezt a megoldást már láttuk a Huawei Mate 9 Pro modellben, ott is nagyon tetszett. Akkumulátor ügyben is kitettek magukért, ugyanis a P10-be egy 3200 mAh-s telep került, a P10 Plus-ba pedig egy 3750 mAh-s akkumulátor, természetesen mindkettő támogatja a super charge gyorstöltést.

Mindkét telefon ugyanolyan hátlapi kamerákat kapott, egy 10 megapixeles, monokróm szenzort az optimális fényérzékenységhez és egy 12 megapixeles, színest optikai képstabilizátorral. A Plus annyiban nyújt többet, hogy a fényértéke f/1.8, míg a P10-é csak f/2.2. A Leica lencséi már egy éve tarolnak a felhasználók között, nem véletlen tartotta meg a Huawei a jó kapcsolatot. Az előlapra 8 megapixeles szenzorok kerültek.

A Huawei P10-zel együtt új együttműködést is bejelentett a gyártó, méghozzá a GoPro-val. Ezúttal a fotózás utáni műveletekben lesz segítségre az új Highlights funkció, mely intelligensen rendszerezi a képeinket és videóinkat. A szolgáltatás csak este fut majd, amikor a telefon töltőn van, átnézi a képeket és megpróbálja okosan összekötni, egymás után tenni az összetartozó médiákat.

Szoftveresen az EMUI 5.0 fut az Android 7.0 Nougat rendszeren, itt debütál az Ultra Response, a továbbfejlesztett kijelző-technológia és a hozzá kapcsolódó driver, miszerint a telefon előbb tudja, hova nyúl majd a felhasználó minthogy az megtörténne. Az Ultra Memory funkciónak köszönhetően akár harminc százalékkal is felgyorsítható az alkalmazások indítása és nem esett még szó a sztereó előlapi hangszórókról sem. A Huawei számos színben dobja piacra a két újdonságot hamarosan, Ceramic White, Dazzling Blue, Dazzling Gold, Graphite Black, Mystic Silver, Rose Gold, Greenery színek lesznek választhatók márciustól. A 64 gigabájtos P10 Plus-ért 700 eurót kérnek, míg a 128 gigabájtosért 800 eurót.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

2017.04.24
| Telefonguru
Nálunk járt a Huawei P10 Lite és maradandó élményt hagyott bennünk.
Honor 9: csúcskategória olcsón

Honor 9: csúcskategória olcsón

2017.06.13
| GSM Arena
A Huawei ma lerántotta a leplet a Honor 9 okostelefonról, amely valóban felsőkategóriás tudást ad meglepően jó áron.
Már előrendelhető a Huawei P10!

Már előrendelhető a Huawei P10!

2017.03.22
| Vodafone
Szerdától előrendelhető a Vodafone-nál az új Huawei P10 okostelefon, a barcelonai mobil világkiállítás egyik nagy sztárja. Az előrendelési i
Házhoz jön a Huawei a prémium mobilokért

Házhoz jön a Huawei a prémium mobilokért

2017.07.26
| Huawei
Az új szerviz szolgáltatás az egész ország területén elérhető.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei