HTC RE: ET visszatér

2014.10.10| Phone Arena
Címkék:

HTC RE

,

RE kamera

,

GoPro


A tajvani gyártó a HTC Desire EYE-jal együtt mutatta be különleges kameráját, a HTC RE-t.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A tajvani gyártó a HTC Desire EYE-jal együtt mutatta be különleges kameráját, a HTC RE-t. Az igencsak szokatlan formát kapott kamera leginkább egy búvárpipára hasonlít. A kütyüt nem kell nyakban vagy vállon hordani az igazán szép képekhez és az sem számít, hogy csatlakoztatja-e valaki a telefonhoz vagy nem, bár Android és iOS rendszerű okostelefonokkal is használható. A RE nagyon jól kézreáll, érdekes módon nincs bekapcsológombja, hanem a markolatérzékelő aktiválja a készüléket a megfogás pillanatában. Természetesen a fotók elkészítéséhez már rendelkezésre áll fizikai exponáló gomb, hosszú nyomásra videórögzítés indul. Megdöbbentő, de nincs kereső a RE-n, ami miatt csak később lehet megtudni, vajon sikerült-e a fotó vagy felvétel.

A HTC RE 96.7 x 26.5 mm fizikai méretekkel rendelkezés és 65.5 grammot nyom a mérlegen, így biztos, hogy nem a súlya vagy a méretei miatt dobja el az ember véletlen. A kütyü teljesíti az IP57 szabványt, így az sem nagy vész, ha vízbe ejtjük. A RE kamerája egy 16 megapixeles, 1/2.3 colos CMOS szenzorral ellátott darab, 146 fokos széles-látószögű lencsével (f/2.8) és 1080p mozgókép-rögzítéssel akár 30 fps-sel. A funkciók között megtalálható a slow-motion és a time-lapse egyaránt, előbbiből legfeljebb 720p-s felvétel készíthető. Ami nagyon sajnálatos, hogy vaku nincs. Az elkészült képek és filmek microSD kártyán tárolhatók – gyárilag egy 8 gigabájtos jár a RE mellé –, ám akár 128-as változattal is bővíthető.

A 820 mAh-s akkumulátor akár 1200 darab, 16 megapixeles kép készítésére is alkalmas egyetlen feltöltéssel vagy pedig 1 óra 40 perc, folyamatos 1080p felbontású videórögzítést is, ez figyelemreméltó. A RE Bluetooth 4.0, Wi-Fi és microUSB kapcsolattal is felszerelt, valamint egy tripod, két portos töltő, dokkoló, fej-, kar- és nyakpánt, háromféle tartó is jár hozzá. A készülék Android 4.3 vagy iOS 7 és ezek feletti verziószámú rendszerrel kompatibilis, mobilhoz csatlakoztatva pedig a telefon kijelzője használható keresőnek.

Ismét egy készülék, ami fantasztikus is lehetne, de a HTC több ponton elrontja az egyébként szuper koncepciót. A HTC RE kamera október végén kerül piacra az Egyesült Államokban, Európában később várható, a gyártó reméli, hogy a GoPro konkurenciája is lehet akár a RE.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei