HTC One A9: a középkategória csúcsa

2015.10.26| GSM Arena

A tajvani gyártó múlt héten rántotta le a leplet a sokat pletykált HTC One A9 okostelefonról, amely Marshmallow rendszerrel és ismerős dizájnnal debütált.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Figyelembe véve az idén megjelent HTC One M9 sikertelenségét és a gyártó egyre rosszabb helyzetét, sürgősen tenni kellett valamit, ezt pedig egy kompakt méretű, középkategóriához képest csúcsmobilban látták, amelyet még idén piacra dobnak. Érdekes módon a HTC One A9 nem szeretne az M9 erősebb testvéreként mutatkozni. A One A9 145.75 x 70.8 x 7.26 mm fizikai méretekkel és 143 gramm tömeggel debütált. Előlapján a még éppen kompaktnak mondható képátló, az öt col mellett döntött a HTC, méghozzá full HD felbontással, AMOLED alapokon, ez összesen 440ppi pixelsűrűséget jelent számszerűsítve. A megjelenítőt 2.5D-s Gorilla Glass 4 üveg védi a karcoktól. A készülék teljes egészében fémből, egészen pontosan egy darab fémből készült és szürke, ezüst, arany és bordó színekben lesz megvásárolható.

A HTC számára teljesen újdonság az ujjlenyomat-olvasó, ez az előlap elejére került és az azonosítás mellett home gombként is funkcionál, ám ezen kívül nincs rajta fizikai rendszer-kezelő gomb. A HTC One A9 könnyedén lekerekített burkolatú, a „hátlapi” hangszóró rács alulra került a mai trendeknek és a jobb hangminőségnek megfelelően. Sok vásárló-jelölt számára lehet jó hír, hogy a unibody kialakítás ellenére az A9 fogad microSD kártyákat, ráadásul akár két terabájtost (!) is támogat majd.

A One A9-ben a 64 bites, középkategóriás Qualcomm Snapdragon 617 processzor dolgozik, melyben négy mag 1.5, négy pedig 1.2 gigahertzes maximális órajelen képes dolgozni. A készülék elérhető lesz 32 gigabájt tárhelyű és ehhez tartozóan 3 gigabájt RAM-os változatban, a 16 gigabájtoshoz azonban csak 2 gigabájt RAM érhető el, mindkét verzió támogatja a microSD kártyákat.

Fontos újdonság a gyárilag Android 6.0 Marshmallow rendszer, valamint az ehhez optimalizált Sense kezelőfelület. Az OS ugyebár támogatja a apponkénti engedélyek módosításának lehetőségét, a natív ujjlenyomat-olvasó támogatást, a Google Now on Tap-et, a Doze módot. A burkolat alatt egy 2150 mAh-s akkumulátor dolgozik.

Azon vásárlók, akik gyárilag kártyafüggetlen készüléküket a www.htc.com oldalról rendelik, élhetnek a gyors update lehetőségével. A HTC ugyanis azt ígéri, hogy az A9-hez elérhető lesz 15 napon belül minden olyan frissítés, amely a Nexus modellekre kikerül. Ezen kívül a közvetlenül a gyártótól vett modellek gyárilag nyitható bootloaderrel érkeznek és ezt a garancia vesztése nélkül lehet nyitni!

A tajvani gyártó szerencsére kezd lemondani az UltraPixel kameráról, így a HTC One A9 már egy 13 megapixeles szenzort kapott, amelyhez optikai képstabilizátor is jár, extra a Pro mód a kézi állítású ISO-val, a záridő módosításával együtt. A One A9 akár veszteségmentes RAW képeket is képes készíteni, ehhez a funkcióhoz jár a Fotószerkesztő alkalmazás. Az előlapi kamera a 4 megapixeles UltraPixel kamera, ugyanaz, amelyet a HTC One M9-ben is megtalálhatunk. Az A9 támogatja a videoszerkesztést, a hyperlapse, a slow motion videókat.

Bár az előlapon nincs sztereó hangszórópáros, amely a HTC One M széria ismertetője, a BoomSound mégis megtalálható az A9-ben, itt Dolby Audioval kombinálták és javarészt a fülesen hallgatott zenék esetében figyelhető meg.

Adatkapcsolatra a Cat 7-es LTE hálózatok támogatottak (300Mbps le- és 100Mbps feltöltéssel). A C típusú USB nem került bele a tudáslistába, csak egy hagyományos microUSB portot találunk alul, viszont ez támogatja a gyorstöltést legyen szó a HTC Rapid Charger vagy a Qualcomm Quick Charge 3.0 támogatásáról.

A HTC One A9 az Egyesült Államokban már előrendelhető, hat hónap ingyenes Google Play Music előfizetés is jár hozzá, valamint egyéves UH OH programos védelem, így egy éven belül egyszer a gyártó ingyen cseréli a meghibásodott készüléket, függetlenül a károsodás okától.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei