Google Pixel 2 és XL 2: a legjobb mobilos kamerával?

2017.10.06| Phone Arena
Címkék:

Google


A Google Pixel 2 okostelefon gyárilag Android 8.0 Oreo rendszerrel és talán a valaha volt legjobb kamerával debütált.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az egyik legfontosabb talán, hogy a Pixel 2 nem lett keretmentes, holott manapság minden gyártó erre gyúr. A Google épp ennek a ellenkezőjét tette, hatalmas lett a kijelző alatt és felett a hely, ennek oka a két méretes, előlapi hangszóró jelenléte. A burkolat alatt a Snapdragon 835 chipset dolgozik, ahogy az elvárható volt. A Pixel 2 hátlapján megtartotta a kamera körüli üveg betétet, ám kisebb lett, mint az elődnél. Bár érthetetlennek tűnik, hogy nincs két kamera, de ez nem véletlen, az egy szem érzékelő ugyanis várhatóan jobb lesz, mint az ellenfelek kétkamerás rendszerei.

Sajnos a 3.5 mm-es jack dugó kikerült a lehetőségek közül, azonban összességében emlékeztet az Apple iPhone 8-ra az IP67-es szabványú burkolattal együtt. Ami a száraz adatokat illeti, öt colos, full HD kijelző, 143 gramm tömeg, 4 gigabájt RAM, 64 vagy 128 gigabájt tárhely, egy 2700 mAh-s akkumulátor jellemzi.

Google Pixel 2 és XL 2: a legjobb mobilos kamerával?Google Pixel 2" />

Amiben mégis különleges a Google Pixel 2, az a 12 megapixeles hátlapi kamera, amely 1/2.6 colos szenzorral rendelkezik. A funkciók között elérhető folyamatos optikai és elektronikus képstabilizátor is a videók esetében, ez hatalmas előrelépés, a világon elsőként a Pixel 2-ben érhető el. A továbbfejlesztett HDR+ miatt még jobb a fotók dinamikája, a portré módnak köszönhetően pedig elérhető a bokeh effekt is, mindezt pedig egyetlen kamerával valósította meg a Google. A szenzorban minden pixelt kettéosztottak – más néven ez a Dual Pixel technológia – ez teszi lehetővé, hogy mélysége legyen a portréknak. Plusz extra, hogy az előlapi kamera is tudja a portré módot.

Az természetesen alap a Google Pixel 2 tulajdonosoknak, hogy teljesen korlátlan tárhelyet kapnak a fotóik és videóik számára a Google Photosban. Gyárilag Android 8.0 Oreo rendszerrel érkeznek a Pixel 2-k, hiszen ezek a Google referenciamodelljei, a stock OS helyett a Pixel Launcher kezelőfelületet kapják a tulajdonosok. Újításként a Google keresősávja a navigációs gombok fölé került ergonómiai szempontból, felül a következő naptárbejegyzések láthatók az új widgetet használva. Az Active Edge hasonlít a HTC Edge Sense megoldásához, lehetővé teszi, hogy a telefon keretét használva gyors-funkciókat érjünk el gyorsan, mint például egy szelfi készítése.

Google Pixel 2 és XL 2: a legjobb mobilos kamerával?Google Pixel 2" />

Az Egyesült Államokban biztos, hogy eSIM-et kap ráadásul a Pixel 2, amely azt jelenti, hogy bár található benne eltávolítható nano SIM kártya foglalat, ahol erre lehetőség van, a szolgáltatók választhatják az eSIM-es azonosítást is. A beépített akkumulátor támogatja a gyorstöltést, viszont a tárhely nem bővíthető, így célszerű előre gondolkodni a kisebb vagy nagyobb modell választása esetén. A bejelentésen elhangzott, hogy nem szeretné a Google, hogy a nagyobb méretű modell okosabb is legyen, így a felhasználóknak valóban csak azt kell eldönteni, hogy mekkora telefont szeretnének, aki a kisebbet választja, nem kell ezért kompromisszumot kötni, mint az Apple-nél. 

A Google Pixel 2 a tengerentúlon egyelőre csak a Verizon szolgáltatónál lesz elérhető, a Google Store-ra csak később kerülnek fel a kártyafüggetlen modellek. Szintén később Németország és Nagy-Britannia is értékesíti majd a Pixel 2-t 650-750 eurós áron.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei