Ezekért a funkciókért várhatjuk az Android 6-ot

2015.09.11| Phone Arena

Idén õsszel érkezik az Android 6.0 Marsmallow rendszer, amely több új funkciót is hoz. Lássuk, miket várhatunk az új OS-sel!

Idén õsszel érkezik az Android 6.0 Marsmallow rendszer, amely több új funkciót is hoz. Lássuk, miket várhatunk az új OS-sel! Tavaly az Android 5.0 Lollipop legnagyobb újítása a nulláról újraírt kezelõfelület volt, a Material Design megjelenése. Ezúttal azonban az új funkciókra helyezték a hangsúlyt a fejlesztõk.

Az egyik legfontosabb újdonság az Android Pay rendszerszintû megjelenése. A Google saját fizetési rendszere a válasz az Apple Pay és a Samsung Pay fizetési megoldásokra. Utóbbiakkal szemben nagy elõnye, hogy nem márka-, hanem rendszerfüggõ.

Google Now on Tap: a Google virtuális asszisztense figyeli és megtanulja a tulajdonos viselkedését és szokásait, így nem is olyan hosszú idõ múlva már abszolút helytálló és jó információkat ad azelõtt, hogy arra gondolt volna a telefon gazdája. A Google Now továbbfejlesztett változata azonban még ennél is jobb, mivel az aktuálisan a képernyõn látható körülményekre vonatkozó információkat is mutatni tudja. Például ha éppen zenét hallgatunk a netrõl, a Now bemutatja a zenészt.

Egyéni alkalmazás engedélyek. Ki ne szerette volna már évekkel ezelõtt egy-egy appnak külön engedélyezni vagy épp letiltani dolgokat, akár a mobilnet használatát. Jelenleg ugyanis telepítéskor minden program megkéri az engedélyeket és nagyjából ennyi. Az Android 6.0-val már minden jogosultságot egyesével kezelni lehet.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A szabványosított ujjlenyomat-olvasók támogatása annyit tesz, hogy immár rendszerszinten kapják meg ezek a hardverek a natív támogatást. Jelenleg még ugyanis minden telefongyártónak saját maga kellett kifejlesszen erre technológiát. Az Android Marshmallow-val ez már sokkal könnyebb és egyben biztonságosabb lesz, így nyújt védelmet a felhasználóknak.

Az Android 6.0-val együtt érkezik a Google új, energiatakarékos módja, a Doze. A funkció felismeri, mikor pihen a készülék, ilyenkor pedig a háttérszolgáltatásokat szinte teljesen leállítja. A keresõóriás elárulta, a Doze-t leginkább a tabletek miatt fejlesztették ki, amelyek használatukból adódóan sûrûbben mennek deep sleep üzemmódba, így még több energiát takaríthatnak meg. A Google szerint a Doze segítségével a Nexus 9 készenléti ideje megduplázható.

A hatodik nagy siker lehet majd az egyszerûsített hangerõszabályzó, így egyedileg beállítható lesz a hangerõ az alkalmazásokhoz, a zenékhez, riasztásokhoz.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei