Erős tesztelés alatt az 5G

2017.01.17

Ericsson - Qualcomm - AT&T, 5G New Radio próbaüzem-együttműködés az 5G széleskörű elterjedéséért. A próbaüzemek megfelelnek az 5G NR 3GPP specifikációknak, mely a globális 5G szabvány.

Az Ericsson, a Qualcomm és az AT&T bejelentette tervezett közös interoperabilitási tesztjeit és helyszíni próbaüzemeit a 3GPP - a mobilhálózati rendszerek szabványosítására létrehozott társulás - által kifejlesztett 5G New Radio (NR) specifikációk alapján. A próbaüzemi tesztekkel a három cég szeretné elősegíteni, hogy a mobilökoszisztéma gyorsabban vezethesse be az 5G rendszert a szabványoknak megfelelő 5G NR infrastruktúra és eszközök segítségével, amint a 3GPP befejezi a hivatalos specifikációk első kiadását, várhatóan az ún. Release-15 részeként.

A próbaüzemek a milliméteres hullámhosszú spektrumban (mmWave) folynak majd, és elősegítik a kereskedelmi bevezetést a 28 GHz és 39 GHz-es sávokban. A próbaüzemek során a vállalatok bemutatják az új 5G NR mmWave technológiákat, amelyek az ezekben a magasabb frekvenciasávokban elérhető nagy sávszélességeket használják a hálózati kapacitás növeléséhez és a másodpercenként több gigabites adatátviteli sebességek eléréséhez. Ezek a technológiák segítenek megfelelni a növekvő kapcsolati követelményeknek, az új fogyasztói mobil-szélessávú szolgáltatások, például a virtuális valóság, kiterjesztett valóság és a hálózatba kapcsolt felhőszolgáltatások lehetővé tétele érdekében. Ezenkívül az 5G NR mmWave technológia elterjedése költséghatékonyabbá és könnyebbé teheti a több gigabites internetszolgáltatások még több otthonban és vállalkozásnál történő bevezetését.

Erős tesztelés alatt az 5G

A próbaüzemek a Qualcomm felhasználói eszközeit, az Ericsson hálózati eszközeit és bázisállomás prototípus-megoldásait fogják használni az AT&T spektrumán, és valós helyzeteket fognak szimulálni alkalmazási példák és telepítési helyzetek széles skáláján. A próbaüzemek 3GPP 5G NR Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) többantennás technológiát használnak adaptív nyalábformálással és nyalábkövető technikákkal a robusztus és folyamatos mobil-szélessávú kommunikáció biztosításához a magasabb frekvenciasávokban, beleértve a rálátás nélküli (non-line-of-sight, NLOS) környezeteket és az eszközmobilitást. Kihasználják majd a skálázható OFDM-alapú hullámformákat és az új, rugalmas keretrendszer-kialakítást, amelyek várhatóan szintén az 5G NR specifikációk részét képezik majd. A tesztek várhatóan értékes információkkal szolgálnak majd az mmWave technológiáknak a mobilhálózatokba és mobileszközökbe való integrálásának egyedi kihívásairól.

„Az 5G technológia új kihívásokkal érkezik, de ami fontosabb, hogy fantasztikus lehetőségeket biztosít a mobilhálózatok használatának forradalmasítására a különböző iparágakban” – mondta Tom Keathley, az AT&T vezeték nélküli hálózatok architektúrájáért és tervezéséért felelős alelnöke. „Szembemegyünk ezekkel a kihívásokkal, és leküzdjük őket a laboratóriumi és helyszíni tesztjeinkkel. Örömmel dolgozunk együtt az Ericssonnal és a Qualcommal ezekben a szabványalapú tesztekben, közben gyorsítjuk a szabványosítási eljárásokat és haladunk tovább az 5G-hez vezető úton.”

Erős tesztelés alatt az 5G

„Az 5G a legnagyobb lehetőség, amivel az iparágunkban valaha is találkoztunk. Platformot biztosít a szolgáltatóknak az új piacok, például a média, a szállítmányozás és a gyártás meghódításához” – mondta Ulf Ewaldsson, az Ericsson alelnöke és technológiai igazgatója. „Ez a fontos 5G szabványalapú teszt együttműködés bizonyítja majd a 3GPP-megfelelőséget, és segíti a globális 3GPP 5G szabvány gyorsabb elterjedését. Az Ericsson folyamatosan együttműködik a vezető szolgáltatókkal és ökoszisztéma-szereplőkkel az 5G területén a globális bevezetés lehetővé tételében és az iparág egy adott irányba történő haladása érdekében.”

Az interoperabilitási tesztek és próbaüzemek, amelyeket az Egyesült Államokban 2017 második felében tervezünk indítani, szorosan követik majd az első 3GPP 5G NR specifikáció megjelenését, amely várhatóan a Release-15 része lesz – a globális 5G szabvány eleme, amely majd a 6 GHz alatti és a mmWave spektrumsávok használatát definiálja. A 3GPP specifikáció követése nagyon fontos, mert elősegíti a globális 5G szabványnak való megfelelőséget és ennek próbáját, ezzel gyorsítja a szabványoknak megfelelő eszközök és infrastruktúrák elterjedését. Az 5G NR szabványra ügyelve azt is biztosítani kell, hogy a technológia megfelelően működjön majd a jövőbeli 3GPP 5G NR újításokkal is.



Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei