Érdemes biztosítani kedvenc útitársunkat

2015.07.22| Generali

#Summer, #Travel, #Vacation, #Relax, #Sunset, #Love – ezek lehetnek a legnépszerűbb közösségi médiában használatos hashtagek az év ezen időszakában, hiszen a világ minden pontján megkezdődött a nyári vakáció. Az európai országok lakóinak több mint egyharmada állítja, nem tud okostelefon nélkül élni.

#Summer, #Travel, #Vacation, #Relax, #Sunset, #Love – ezek lehetnek a legnépszerűbb közösségi médiában használatos hashtagek az év ezen időszakában, hiszen a világ minden pontján megkezdődött a nyári vakáció. Az európai országok lakóinak több mint egyharmada állítja, nem tud okostelefon nélkül élni. Miért pont az év egyik legélménydúsabb időszakában vagy a vakáció alatt hagynánk fel social-média függősségünkkel? Az Európai Utazási Biztosító szerint éppen ezért már nem csupán magunkra érdemes biztosítást kötni, hanem kedvenc „útitársunkra”, vagyis okostelefonunkra is.

Az európai országokban az elmúlt években közel kétszeresére nőtt az egy háztartásra jutó okostelefonok száma, míg Kelet-Európában ez a szám csaknem megháromszorozódott. Az európaiak több mint egyharmada állítja, létfontosságú számára az internetelérés, bárhol is tartózkodjon a világban, míg az amerikaiaknál a lakosságnak közel fele gondolja, hogy nem tudna okostelefonja nélkül élni.

Mi több, egyre többen tervezik meg üdülésüket, foglalják le a szállodát, regisztrálnak programokra mobilon, online felületeken. Az utazási iparág az egyik a sok közül, amely szinte újjászületett a digitális és közösségi média újításainak köszönhetően: az SDL adatai szerint az utazók 76%-a szereti megosztani tapasztalatait a közösségi média platformjain. A légitársaságok, szállodák pedig erősödő online jelenléttel próbálják kiaknázni ezt a lehetőséget.

Online és közösségi függőségünk tehát üdülés idején sem csillapodik, hiszen egy nyaralás alkalmával több élmény, impulzus ér bennünket, mint egy átlagos hétköznapon. Miért ne osztanánk meg épp ekkor a legizgalmasabb pillanatokat?

Érdemes biztosítani kedvenc útitársunkat

Az Y és Z generációk számára a közösségi média használata már-már alapvető szükséglet. Egy lájk ide, egy komment oda, képfeltöltés és megosztás. A social média felemelkedése pedig megteremtette az utazók egy új típusát is: a millennium gyermekeinek vagy az Y generáció tagjainak már eszébe sem jut képeslapokon üzenni élményeikről otthon maradt szeretteiknek, barátaiknak, hiszen az új évezredben már az „instant” élménymegosztás kap központi szerepet. A mobilunk és az internet pedig mindig kéznél van. A vakáció során a publicitás épp olyan fontos, mint az élmény maga; sőt, ma már sokszor épp azért szerzünk élményeket, hogy megoszthassuk őket – akár abban a pillanatban.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Manapság a közösségi jelenlétünkön is jól nyomon követhetőek utazási attitűdjeink. A legnépszerűbb közösségi oldal például 2013-ban összeállította top 25-ös listáját, amiből kiderült, a világ mely pontján használták a legtöbbször az oldal közkedvelt szolgáltatását, azaz honnan „check-in-eltek” (jelentkeztek be) a legtöbbször a felhasználók. 2013-ban „Mickey egér hazája”, azaz a Disneyland vidámparkjai négy helyszínnel – Tokió, Hong Kong, Párizs és Kalifornia – is szerepeltek a listán. Népszerű bejelentkezési pontok voltak még az indiai Golden Temple és a Taj Mahal, Moszkva Vörös tere vagy a hamburgi Reeperbahn, a város piros lámpás negyede.

Kálmán Péter, az Európai Utazási Biztosító stratégiai partnere, a NUR-Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. marketingvezetője is megerősíti, nem csupán a check-in listán népszerűek ezek a helyszínek. Elmondta azonban azt is, hogy míg 2008-2009 után többen, de rövidebb időre mentek nyaralni, mint korábban, most ezzel ellentétes trendeket lát. „Akik néhány évig nem engedhették meg maguknak, hogy külföldi, tengerparti tájakon nyaraljanak, most ismét megtehetik. Idén sok, görög tengerparton készült selfie-t láthatunk majd, de egyértelműen sláger Törökország, Bulgária, az autóval utazók és gyermekes családok körében pedig népszerű még Horvátország és Olaszország is.”

Az utazás során fotózunk, „becsekkolunk”, igazi útitársunk a mobilunk, sajnos azonban minél drágább egy telefon, annál vonzóbb célpontot jelent a zsebtolvajok számára – az EUB tapasztalatai szerint, különösen tömegben, városnézés, séta során jellemző, hogy az okostelefonnak „lába kél”. Figyelembe véve az egyre drágább és különlegesebb okostelefonok elterjedését, az Európai Utazási Biztosító jelentősen megemelte a mobiltelefonra vonatkozó szolgáltatásait: terméktípustól függően, akár már 200 000 forinting terjedhet a fedezet. Bár a készülék árát lopás esetén megtérítheti a biztosító, az azon tárolt fotókat nem tudja pótolni: ezért az EUB azt javasolja, hogy engedélyezzük telefonunkon a fotók automatikus feltöltését felhőben lévő tárhelyünkbe – a jelentős adatforgalom miatt pedig érdemes a szinkronizálást wi-fi kapcsolatra korlátozni.

 



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei