Csalt a OnePlus a teszteken?

2017.02.01 | Phone Arena

A Geekbench és az XDA egybehangzóan azt állítja, hogy a OnePlus és a Meizu is manipulálták a benchmark programok eredményeit.

 

Összesen két készüléknél esett szó csalásról, az egyik a OnePlus 3T, a másik pedig a Meizu PRO 6, mindkettő csúcsmobil a két gyártónál. A telefonok felismerik, amikor benchmark tesztet futtatnak rajta és ilyenkor a jobb eredmény érdekében maximálisra kapcsolják a teljesítményt, tehát máshogy működnek mint egyébként a mindennapokban. Nem ez az első eset, hogy a jobb eredmény érdekében játszanak a teljesítménnyel, 2014-ben a Samsung az Nvidiát vádolta meg ezzel, akkor ők az Nvidia Tegra K1 chipsetre fogták az érdekes különbséget. A gyártó ugyanis sokkal jobbnak szerette volna feltüntetni a konkukrens Samsung Exynos 5433 processzorát, amely a Samsung Galaxy Note 4-ekbe is belekerült. Nem sokkal később a HTC-t is meggyanúsították hasonló manipuláció miatt.

A OnePlus megígérte, hogy eltávolítja azt a trükköt, amivel felpörgetik a processzort a Nougat rendszeren OxygenOS-t használva és eredetileg csak a teljesítményigényes játékokhoz használták volna. Ehhez képest érdekes, hogy kiemelkedően jobban teljesített papíron a épphogycsak erősebb OnePlus 3T mint a OnePlus 3.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei