Blogolj mobilról!

2012.08.22| Telenor
Címkék:

Telenor

,

blog

,

mobil

,

Goldenblog


Bár a blog műfaja felett sokak szerint eljárt az idő, az internetképes eszközök és a mobiltechnológia fejlődése új távlatokat nyithat a műfajban.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Bár a blog műfaja felett sokak szerint eljárt az idő, az internetképes eszközök és a mobiltechnológia fejlődése új távlatokat nyithat a műfajban. Ezt a trendek és a Goldenblog népszerűsége is bizonyítják: a hvg.hu idei, „Blogs not dead” mottójú versenyre több mint 1200 nevezés érkezett. Hamarosan indul a közönségszavazás, az ünnepélyes eredményhirdetést pedig szeptember 19-én tartják az A38 hajón. Az „internetes naplók”, a blogok áttörő szerepet játszottak a Web 2.0 azaz a felhasználók által generált online tartalmak elterjedésében, többek szerint mára a blogolás műfaját háttérbe szorítja a közösségi oldalak térnyerése. A bloggerek aktív jelenléte és a jelenleg is népes olvasótábor ennek ellenkezőjét támasztják alá. A szerzők mára választott témájuk komoly szakértőivé, így a tájékoztatás és véleményformálás meghatározó szereplőivé váltak.

A nemzetközi trendekből az is kirajzolódik, hogy a mobiltechnológia és a mobileszközök fejlődése új lendületet adhat a blogolásnak. Felmérések szerint a bloggerek egy része már két évvel ezelőtt is használta okostelefonját blogjának szerkesztésére, mára pedig az internetképes eszközök felhasználóinak közel 30 százaléka használja készülékét tweetelésre vagy blogolásra. A tendenciát a mobilinternet és az okostelefonok terjedése mellett a kimondottan mobil blogolás céljából fejlesztett alkalmazások is erősítik.

„A mobilinternet és a mobileszközök nagyfokú spontaneitást adnak a bloggerek kezébe. Szinte bárhol bármikor rögzíthetik, továbbfejleszthetik vagy publikálhatják blogjuk friss tartalmát. Az okostelefon alkalmazásoknak és a nagy blogszolgáltatók – mint a WordPress és a Tumblr – mobil appjainak köszönhetően a legnagyobb hálózatok kifinomult rendszerei is elérhetővé váltak zsebben hordozható méretben is. A gyorsaságnak, a spontaneitásnak és a frissességnek döntő szerepe van a tartalom előállításban, és könnyen lehet, hogy 2012-ben egy olyan blog győzedelmeskedik majd a Goldenblogon, aminek szerzője rendszeresen a kedvenc parkjából vezeti blogját, és ez az inspiráció teszi az ő munkáját kiemelkedővé.” – mondja Egyed Gábor, a Telenor közösségi média szakértője.

Blogolj mobilról!

Szabó-Lencz Péter, a Budapest Avantgarde blog szerzője, a tavalyi Goldenblog kult-szórakozás témakörének első helyezettje is nagy jövőt jósol az okostelefonoknak a bloggerek életében. „A mobilomat elsősorban a kommentek követésére használom, hogy ha felmerül valamilyen kérdés, arra a lehető legrövidebb időn belül tudjak válaszolni. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben az egyre erősebb telefonoknak köszönhetően még mobilabbá válik majd a blogolás, és a statisztikák és kommentek figyelése mellett a tartalom frissítését is felgyorsítja majd.”

A nyolcadik alkalommal megrendezett Goldenblog versenyen a bloggerek több mint 1200 oldalt indítottak 9 kategóriában. Az idei mezőnyben a legnépszerűbb kategória a „szakértői blog”, ahová közel 200 nevezés érkezett, de sokan mérettetik meg magukat a kultúra-szórakozás és a gasztro témakörökben is. Az internetes naplókat a zsűri tartalom, szakmai színvonal és számos más szempont alapján értékeli, de augusztus 20 és szeptember 6 között az olvasóközönség is szavazhat kedvenceire. A szakmai díjazottak minden kategóriában egy-egy egyéves Hipernet 42 előfizetést nyernek, a kult-szórakozás különdíjasa pedig a Samsung legújabb csúcskészülékét, egy gyors internetezésre alkalmas, hatalmas kijelzőjű Galaxy SIII készüléket vehet át a Telenor ajándékaként. A készülék a bloggerek számára fontos funkciók mellett a jövő technológiáját, az NFC-t is elhozza a nyertesnek, amely funkciót a helyszínen szervezett NFC technológiára alapuló játékban azonnal ki is próbálhat az újdonsült tulajdonos.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei