A legmegosztóbbak: Samsung Galaxy S6 és S6 edge

2015.03.02| SamMobile

A Samsung is végre lerántotta a leplet az új okostelefonokról és véget ért a hónapok óta tartó felhajtás. Íme a Samsung Galaxy S6 és a Samsung Galaxy S6 edge.

A Samsung is végre lerántotta a leplet az új okostelefonokról és véget ért a hónapok óta tartó felhajtás. Íme a Samsung Galaxy S6 és a Samsung Galaxy S6 edge. Mindkét készüléket prémium anyaghasználat jellemzi, az elõlapot és a hátlapot egyaránt Gorilla Glass 4 védi, a felhasznált fém pedig ötven százalékkal erõsebb mint bármely más mobilé. A két modell fõ szlogenjei az új dizájn, a továbbfejlesztett kamera és az üzemidõ, akkumulátor.

A Samsung, mivel minden, általa felhasznált anyag hideg, a dizájnnal próbált némi melegséget kölcsönözni a modelleknek, így lettek lekerekítettek a sarkok és rendkívül kellemes tapintású mindkét S6. Az összhangot mindössze a rendkívül kiálló hátlapi kamera zavarja meg, amelyet nem is értünk, hiszen pontosan ugyanezért tavaly ősszel az iPhone 6-ot szétszedte a szakma és a rajongók is. A kamera mellett jobb oldalt található a pulzusmérõ, a hátlap pedig nem eltávolítható, így azakkumulátor sem cserélhetõ házi körülmények között. Legnagyobb hiba pedig a kiálló kamera mellett a víz- és porállóság hiánya mellett a bõvíthetõség hiánya! Nem is értjük, hogy engedhette meg ezt magának a Samsung, hogy egy csúcsmobilt, 2015-ben microSD bõvíthetõség nélkül dobjon piacra.

A Samsung Galaxy S6-ok alján található bal oldalon a 3.5-es jack dugót, mellette a microUSB 2.0 töltõ portot, a mikrofont és jobb oldalon a nem hátlapi hangszóró rácsát. A készülékek tetejére került a másodlagos, zajszûréshez használatos mikrofon és az infra portja. Bal oldalon látható a hangerõgomb párosa, jobb oldalon pedig csak a bekapcsoló gomb/képernyõzár gombja leledzik. A SIM kártyát az S6 edge esetében a modell tetején, az S6 esetében pedig oldalt kell keresni. A Samsung Galaxy S6 mindössze 6.8 mm vastag, az S6 edge pedig 7 mm-es. Annak ellenére, hogy a telefonok anyaghasználata miatt igen nehézsúlyú bajnokokat vártunk, mindkettõ kevesebbet nyom a mérlegen, mint a teljesen mûanyag Samsung Galaxy S5.

A Samsung Galaxy S6 kijelzõje 5.1 col képátlójú, QHD felbontású (2560×1440 pixel) Super AMOLED változat, amely az igencsak impozáns 577ppi pixelsûrûségû megjelenítõt jelenti. A megjelenítõ igen fényes, így maximum fényerõn még tûzõ napsütésben is biztosan olvasható. Ismerve a Super AMOLED paneleket, a színek igazán ragyogóak, a betekintési szög pedig elsõ osztályú lesz.

A Samsung Galaxy S6 edge megjelenítõje a világ elsõ olyan kijelzõje, amely mindkét oldalt ráhajlik a telefon keretére. A Note edge után itt már nem csak a jobb, hanem a bal oldal is hajlított. Ez azt is jelenti természetesen, hogy a hangerõ és képernyõzár gombjai hátrébb kerültek, mint azt megszoktuk az évek alatt. Meglepõ módon egyébként a megjelenést tekintve abszolút mértékben az S6 edge nyer, ám amint kézbe vesszük mindkét modellt, az S6 sokkal kényelmesebb, legalábbis a SamMobile információi és elõzetes tesztjei szerint.

A Samsung egyik legnagyobb újítása szoftveres téren egyértelmûen a TouchWiz teljes mértékû átalakítása és ha hihetünk a bemutatón látottaknak és elmondottaknak, egy igen flat, lagmentes kezelõfelület vár ránk, amely nincs agyonbonyolítva és túlcsicsázva. A Recent Apps gyorsan megnyílik, amely igen nagy különbséget mutat a Samsung Galaxy Note 4-hez képest (akár az Android 4.x, akár az 5.0-t vesszük alapul, bár az is igaz, hogy az S6-ok Android 5.0.2 rendszeren futottak). Újdonság a TouchWiz témázhatósága és nem csak gyári, hanem külsõ fél által készített témák is kiválaszthatók.

Ami a hangzást illeti, továbbfejlesztették a dynamic és adapt sound élményeket. A készülékek alján található hangszórók másfélszer hangosabbak mint a Galaxy S5-é, ráadásul torzításmentesek még maximális hangerõn is.

Mind az elõ-, mint a hátlapi kamera egyaránt Dual Bright F1.9 lencséket kaptak (összehasonlításként: a Galaxy S5-ben csak f/2.2-es van), így igen gyenge fényviszonyok között is gyönyörû, világos és részletes képek készíthetõk (iPhone fricska látható a bejelentésen). A hátlapi kamera esetében az infrás pulzusmérõ segít a fehéregyensúlyt beállítani. A funkciók között megtalálható a real-time HDR, az optikai képstabilizátor is. Hasznos újdonság a Quick Launch funkció, ennek segítségével a kamera mindig standby módban van, így 0.7 másodperc alatt használható is, ehhez elég a home gombra kétszer kattintani kikapcsolt kijelzõnél. Akárcsak a Samsung NX1-ben, az S6-okban is elérhetõ a gyors autofókuszos tárgykövetés.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az S6-ok színe használat közben az aktuális fényviszonyoktól függenek, ám sajnos így a csillogással az ujjlenyomat-gyûjteményünket is gyorsan megmutathatjuk majd mindenkinek. És ha már ujjlenyomat: immár elég a home gombhoz érinteni az ujjunkat, nem szükséges végighúzni rajta azt. Az elõzetes tesztek szerint rendkívül jól mûködik.

Jó hír a minden Samsung Galaxy S6-ba beépített wireless töltési lehetõség, amely nem csak egy, hanem a két legfontosabb töltési szabványt támogatja, a PWC-t és a PMA-t is (QI és PowerMat). Ezzel együtt érkeznek az új vezeték nélküli töltõk is, amelyek mindössze 0.3 mm vékony tekercsekbõl állnak. A kerek töltõpadok fehér és kék színekben lesznek megvásárolhatók. A vezetékes töltés igencsak felgyorsult, a világon elsõként 10 perc alatt akár 4 órányi, átlagos használatú üzemidõt biztosít vagy két óra HD videó lejátszást! Elképesztõ! A már említett akkumulátorok egyébként 2550 és 2600 mAh kapacitásúak az S6 és az S6 edge esetében, a rendkívüli akkumulátor kezelést az Exynos 7420 nyolcmagos processzor intézi. Ha azonban mégis kifogynánk a szuflából, még mindig ott a sima és az Ultra Power Saving Mode.

Mindkét Samsung újdonság április 10-én lesz elérhetõ húsz országban. Ami az árakat illeti, nem lesz pénztárcabarát egyik változat sem (nem is vártuk). A Samsung Galaxy S6 32/64/128 gigabájtos verziója 699/799/899 eurót kóstál majd. A Samsung Galaxy S6 edge 150 euróval kerül többe, így 849/949/1049 eurót kell kifizetni a különbözõ tárhelyû modellekért.

Extra: a két S6 modellhez ingyen letölthetõ lesz a világszerte sikeres Fleksy billentyûzet, minden egyéb, fizetõs kiegészítõjével együtt (ingyen). Mindenki más számára továbbra is fizetõs a Fleksy (itthon 537 forint).



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Vízálló a Samsung Galaxy S6 edge?

Vízálló a Samsung Galaxy S6 edge?

2015.03.30
| TechSmartt
Bár a hivatalos adatok szerint egyik új Samsung Galaxy S6 sem teljesíti az IPx szabványok egyikét sem, mégis izgalmas és hosszú tesztnek vetette alá a TechSmarttnál.
Ezért jobb a Galaxy S8, mint az iPhone X

Ezért jobb a Galaxy S8, mint az iPhone X

2017.10.24
| Phone Arena
Megmutatjuk, milyen tekintetben jobb a Samsung Galaxy S8, mint az Apple iPhone X modellje.
Már most baj van a Galaxy S7-ekkel

Már most baj van a Galaxy S7-ekkel

2016.03.16
| SamMobile
Úgy tűnik, egyetlen készülék sem jelenhet meg úgy, hogy ne legyen valamilyen gyerekbetegsége, így tehát ez alól a Galaxy S7 és Galaxy S7 edge sem marad ki.
Samsung Galaxy S8 és S8 Plus

Samsung Galaxy S8 és S8 Plus

2017.03.30
| Phone Arena
A Samsung tegnap délután hivatalosan is lerántotta a leplet két új csúcsmodelljéről. Lássuk!

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei