10 technológiai trend, amely meghatározza az életünket

2016.12.21| Samsung

A Samsung tíz olyan technológiai trendet mutatott meg, amelyek várhatóan 2017-ben is már nagy hatással lesznek az életmódunkra

A Samsung Design Europe és a Foresight Factory kutatóintézet által készített előrejelzés olyan kulturális, társadalmi átalakulásokat és technológiai fejlesztéseket gyűjtött össze egybe, melyek amellett, hogy meghatározzák vásárlási és munkahelyi szokásainkat, életvitelünket is megváltoztathatják.

„A Samsung célja egy olyan jövő, amely mindenkinek csodálatos lehetőségeket kínál, ahol a saját korlátok átlépése természetes, és olyan dolgokat érhetünk el, melyeket lehetetlennek hittünk. A technológiától való félelem, valamint az azzal való versengés már a múlté: olyan korban élünk, amelyre az érzelmileg fejlett technológia jellemző. A mesterséges intelligenciával rendelkező termékek életvezetési tanácsadóinkká válnak, de segíthetnek kiszakadni a valóságból vagy éppen mélyebben megérteni azt. A személyes operációs rendszerek pedig olyan párbeszédet nyitnak ember és technológia között, amely segít áttörni határainkat, és egy lépéssel közelebb visz ahhoz, hogy emberfeletti képességeket birtokolhassunk” – mondta el Camille Hammerer, a Samsung Design Europe vezetője.

A Samsung által jósolt trendek a következő évre:

  • Minimalizmus és rendrakás: Engedünk a csábításnak, és a rendetlenséget minőségre cseréljük. Eszményítjük majd a minimalista, elegáns dolgokat, amelyek nagy teljesítményűek, de egyszerű kivitelezésűek.
  • A kortalan társadalom: A jövőben a nyugdíjas korúak is élhetnek a technológia által nyújtott lehetőségekkel. A technológia elősegíti a kapcsolattartást, a tanulást, az alkotást, a hosszabb aktív életet és a nagyobb egészségtudatosságot, ezzel együtt azt is, hogy dacoljunk az öregedéshez kapcsolódó sztereotípiákkal.
  • A mesterséges intelligencia és az okos tanácsadók: A gépek nem csak a nyelvünket sajátítják el, hanem tanulnak is tőlünk, így abból merítve, amit a viselkedésünkből megértenek, okos tanácsadókká válnak.

10 technológiai trend, amely meghatározza az életünket

  • Tedd jobbá az életemet!: Ahogy az életünk egyre rutinszerűbbé válik, a technológia használatával elmenekülhetünk belőle, vagy éppen javíthatjuk azt. A virtuális és a kiterjesztett valóságot egyesítő kevert valósággal a szórakoztatóipar, az utazás és a sport élményeinek új szintjét tapasztalhatjuk meg.
  • Történetkeresők: A személyes kiteljesedés egyre meghatározóbb, mivel egyre többen használjuk a technológiát arra, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki életünk minden percéből.
  • A viselhető eszközök új generációja: Túllépünk az egyszerű, viselhető kijelzőkön a hangulat és a környezeti feltételek észlelésére, valamint a teljesítmény és tanulás javítására képes, észrevétlen érzékelők felé. Megérkeznek a piacra a tudományos-fantasztikus irodalomba illő digitális tabletták és lenyelhető eszközök.
  • Hálózatba kapcsolt család: A jövőben szemtanúi leszünk, ahogy a növekvő számú, generációkon átívelő, hálózatba kapcsolt családok a technológia használatával legyőzik az érzelmi, anyagi vagy akár fizikai kihívásokat.
  • Több érzékszervre ható élmények: Az ízlelés, a szaglás, és a tapintás egyesül a vizuális ingerekkel, így egy több érzékszervre ható élmény jön létre.
  • Nanotechnológia a tévénkben: A nanotechnológia, ezen belül is a kvantumpont-részecskék lesznek az okos anyagok következő szupersztárjai. A várakozások szerint ezek az apró részecskék vezetnek el a következő generációs televíziós technológia, majd az egészségügy forradalmi újításaihoz.
  • Az elmét megtisztító csendes technológia: Napjainkban átlagosan 80 alkalommal pillantunk rá a telefonunkra , azonban a csúcstechnológia itt is segítségünkre siet: a Gear IconX vezetéknélküli fülhallgató lehetővé teszi a maximális kikapcsolódást, anélkül, hogy elővennénk a telefonunkat.


További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei